Menü

BemutatkozásA hevesi vasbeton előregyártó üzem teljes kapacitását átvette a Grabarics Építőipari Kft 2017 májusában. A korábban hányatott sorsú, de korszerű üzemben Grabarics VasBeton, azaz GVB márkanév alatt új időszámítás kezdődött. Változott a termelés, az értékesítés és a termékszerkezet, ahogy lecserélődött a gyár teljes vezérkara és mérnökállománya is.

Kapacitás

Az üzem elsősorban előregyártott vasbeton termékeket, különböző szerkezeti elemeket készít. A korábbi úgynevezett lágyvasas és előfeszített szerkezeti elemek előregyártásán felül kéregpanel gyártással egészült ki a termékpaletta, továbbá bővült a zsalupark, s napirenden van a betonacél előregyártás fejlesztése. Az elkészített termékek 50-60 százalékát a cég saját generálkivitelezői tevékenysége során használja fel, míg a fennmaradó kapacitásokat a szabad piacon értékesíti.

Munkatársak

A piaci igények lehetővé teszik, hogy az üzem kapacitásának teljes kihasználásával működjön, melynek következtében a fizikai dolgozók munkahelye nemcsak megmaradt, de létszámuk a duplájára bővült. feladatok elvégzését 10 fős, sokéves tapasztalattal rendelkező szakember gárda biztosítja.

A legfontosabb változások a 7500 m2 alapterületű üzem működését, piaci jelenlétét érintik. A korábbi viszonyokat egy stabil, minden tekintetben kiszámítható gyakorlat váltotta. Az új gyár a vasbeton elemek gyártásán és szállításán át a szerkezeti vázak összeszereléséig teljeskörű szolgáltatást nyújt. A létesítmény a tervek szerint a teljes hazai vasbeton-előregyártó kapacitás mintegy 10-12 százalékát adja, és a vállalat megalapozott várakozásai szerint az ágazati konjunktúrának köszönhetően az értékesítés sem ütközik majd akadályokba.

Fejlesztés

2018-ban az üzemben fejlesztéssorozat kezdődött, melynek során nem csupán kapacitásbővítés történt, az emelkedő igények hatására fejlesztésre került a gyártóbázis informatikai háttere is. Az üzem fejlesztésével már évi 10 ezer m3 beton feldolgozására leszünk képesek.

A közelmúltban beüzemeltünk egy betonacél-gyártó gépsort, melynek segítségével mind az anyavállalat (Grabarics), mind a GVB saját kivitelezésein felmerülő monolit szerkezetépítéshez szükséges acélmennyiséget le tudjuk gyártani, emellett munkába állítottunk négy billenőasztalt és egy lépcsősablont is. A berendezések sora a nyár folyamán új feszítőpuskával és lapszabász géppel is gyarapodott, ez utóbbi a zsaluanyag megmunkálásához nyújt hatékony segítséget. A gépi fejlesztés mellett jelentős, 100 főt meghaladó saját és alvállalkozói létszámmal biztosítjuk a megrendelések időben és megfelelő minőségben történő teljesítését.


További információ:
www.gvb.hu