Menü

GRABARICS VASBETON


A hevesi vasbeton előregyártó üzem teljes kapacitását 2017 tavaszán vette át a Grabarics Építőipari Kft, mellyel egyidőben az üzemben Grabarics Vasbeton, azaz GVB márkanév alatt új időszámítás kezdődött. A GVB létrehozásának célja és oka a cégcsoporton belüli megnövekedett előregyártott szerkezet építési igényeinek megbízható és kiszámítható ellátása.

Az üzem tevékenységi körében vezető szerepet tölt be az előregyártott vasbeton szerkezeti munkák teljes körű kivitelezése. Az üzem komplett csarnokszerkezek, többszintes épületvázak, pillérek, gerendák, lépcsők, szelemenek, lábazati panelek, támfalak, egyedi vasbeton termékek gyártását végzi szabadpiaci megrendelésre és saját generálkivitelezési megbízásaihoz kapcsolódóan. A korábbi úgynevezett lágyvasas és előfeszített szerkezeti elemek előregyártásán felül kéregpanel gyártással egészült ki a termékpaletta, továbbá bővült a zsalupark, megkezdődött a betonacél előregyártás fejlesztése. A Grabarics Vasbeton képes speciális elemek gyártására, akár 40 tonnás, 36 méter fesztávolság áthidalására is.

A Grabarics Vasbeton az előregyártott szerkezetek beépítésével összefüggésben vállalja a gyártmányok tervezését, gyártását, szállítását és helyszíni szerelését is.

2018-ban az üzemben fejlesztéssorozat kezdődött, mely során az emelkedő igények hatására nem csupán kapacitásbővítés történt, fejlesztésre került a gyártóbázis informatikai háttere, emellett korszerű termelésirányítási rendszert vezettünk be. Korszerű betonacél megmunkáló sort valamint darukat, a technológiához szükséges gőzkabint és anyagmozgató eszközöket vásároltunk. Kialakításra került egy 3000 m2-es késztermék-tároló, valamint egy 2800 m2-es feszítőcsarnok. A fejlesztések hatására az üzem gyártási kapacitása a feszített termékek területén mintegy 40 százalékkal nőtt.

A technológiai fejlesztés mellett jelentős, 120 főt meghaladó saját és alvállalkozói létszámmal biztosítjuk a megrendelések időben és megfelelő minőségben történő teljesítését. A fejlesztéseknek köszönhetően, ügyfeleinknek minden eddiginél szélesebb körű szolgáltatásokat tudunk nyújtani.

 

Magasan kvalifikált mérnök szakemberekből álló statikus tervező csapatunk tagjai jelentős elméleti és gyakorlati tapasztalattal rendelkeznek. Munkatársaink készen állnak a felmerülő speciális igények teljesítésével kapcsolatos kérdések megválaszolására, illetve alternatív műszaki megoldások felvázolására.

A Grabarics Vasbeton célkitűzése, hogy magas minőségű előre gyártott betontermékeket gyártson, korszerű, környezetközpontú termelésirányítási technológiával, a megrendelők igényeinek középpontba állításával, a megállapodott költségkereten belül, az elképzelt határidőre történő megvalósítással.

Az indulást követő folyamatos, majd ugrásszerű kapacitásnövekedés és a termék-struktúra bővülése jelentős szabadpiaci részvételt eredményezett. Egyre többen figyelnek fel a vasbeton előregyártó üzemre, mostanra figyelemreméltó megrendelői nyomás nehezedik ránk.

 

További információ:
www.gvb.hu


 


www.gvb.hu