Menü

Gráll Alapítvány


 

A vállalati jótékonyság valószínűleg egyidős magukkal a vállalkozásokkal. A vállalat sajátos szereplőjévé vált társadalmi környezetének, hiszen ebből a társadalmi környezetből kerülnek ki legfontosabb partnereink; alvállalkozók, beszállítók, versenytársak, a helyi és központi kormányzat képviselői, és végül, de korántsem utolsósorban a munkavállalóink. Bármi történjék ebben a környezetben, annak pozitív vagy negatív hatásait a vállalat is megérzi, ezért minden vállalat érdekelt az ígéretes törekvések támogatásában, a problémák kezelésében, a fejlődési folyamatok befolyásolásában. Fontos, hogy ne csak passzív befogadói vagy csak haszonélvezői, hanem formálói is legyünk annak a társadalmi szövetnek, ami lehetővé teszi működésünket.

A „Gráll” Szociális és Oktatási Alapítvány tevékenysége a Grabarics Kft. munkavállalói iránt tanúsított, felelős magatartására épül, és elsődleges célja a rászoruló, nehéz helyzetbe került munkavállalók segítése, támogatása.

Az alapítvány segítségével a munkahelyi balesetet, munkahelyi sérülést szerzett dolgozókat támogatjuk, rokkantnyugdíjas és nyugdíjas dolgozóink számára rehabilitációs lehetőséget, ismételt munkalehetőséget kínálunk. Ha a munkavállaló helyzete tartós jövedelemkieséssel jár, jövedelempótló támogatást adunk számára, súlyos családi események (sürgős műtétek, tartós betegség, haláleset, stb.) alkalmával mérsékeljük dolgozóink anyagi terheit.

Munkatársaink gyerekeit ösztöndíjakhoz juttatjuk, és más, hasonló jellegű tanulmányi segítséget adunk, de szervezünk az alapítvány támogatásával szabadidős programokat, kirándulásokat is, illetve támogatjuk hátrányos helyzetű munkavállalóink képzését, fejlődését.