Menü
2016. 11. 26
Pecsét István gyógykezelése
Minden dunaújvárosi illetőségű, helyi lakosokat foglalkoztató vállalat számára fontos kell legyen, hogy az általuk teremtett munkahelyeken és a befizetett helyi adón túl is részesei legyenek a város életének, és ha szükséges, támogassák az arra szoruló dunaújvárosi emberek életének megmentését.
Pecsét István gyógykezelése

Minden dunaújvárosi illetőségű, helyi lakosokat foglalkoztató vállalat számára fontos kell legyen, hogy az általuk teremtett munkahelyeken és a befizetett helyi adón túl is részesei legyenek a város életének, és ha szükséges, támogassák az arra szoruló dunaújvárosi emberek életének megmentését. Vállalatunk eddig is, ezután is készségesen vállal ebben partnerséget.

Él egy fiatalember Dunaújvárosban, aki diplomás bányamérnök, és akinek alázatánál talán csak hite nagyobb. 2016 év eleje óta tart a gyűjtőakció Dunaújvárosban Pecsét István életéért.

Mérhetetlen tiszteletet érdemel a számolhatatlanul sok támogató, legyenek ők néhány száz vagy egy-két ezer forintot felajánló, maguk sem jómódban élő emberek, akik jószívvel segítettek. A város történetében most először történt meg az, hogy a város összes polgára, intézménye, vállalkozói, önkormányzata összefogott, és személyes példamutatással jártak elő.

István 28 éves, 15 éves kora óta Chron-beteg. 2014 novemberében májtranszplantáción esett át. Ezt követően, a szövettani vizsgálatból kiderült, hogy a májrák legagresszívebb formája, epeúti rák  támadta meg a szervezetét, mely áttétes lett a nyirokcsomó rendszerre is.

Hazánkban az Onkológiai központok az efféle ritka és komplex betegségek kezelésére nincsenek felkészülve, ezért egyetlen reménye maradt, a nemzetközileg elismert FUDA Tumorközpont (Amerikai Egyesült Államok által akkreditált kórház, a Michigan-i Onkológiai Intézet testvérkórháza) Kínában.

2016 első hónapjaiban rendkívüli összefogás vette kezdetét, közel tíz és félmillió forint gyűlt össze három hónap alatt. A dunaújvárosi emberek összefogtak egy másik gyógyulásáért. Lehetetlen a támogatói kört teljes egészében felsorolni. Az ügy mellé állt Cserna Gábor polgármester, dr. Dorkota Lajos Fejér megye és Dunaújváros díszpolgára, gyakorlatilag az összes helyi médium, kulturális intézmények rendezvényeikkel, a Bartók Színház, az MMK, a Dunaújvárosi Egyetem, a Miskolci Egyetem. Sok-sok magánszemélytől, egyesülettől, közösségtől, civil szervezettől érkezett segítség, a kézilabdás lányoktól a labdarúgókig.

István életmentő kezeléssorozata június 12-én vette kezdetét Kínában. Az előre tervezett beavatkozásokat azóta elvégezték a FUDA Központban, szervezete a kezelésekre jól reagált. Történetét alábbiakban követhetik nyomon.