Menü
2015. 06. 15
Végéhez közeledik a több ütemben megvalósult beruházás a Hamburger Hungária dunaújvárosi üzemében
Vállalatunk 2014 márciusában kezdte meg a szilárd tüzelőanyaggal működő integrált erőmű szerkezetének építését a Hamburger Hungária Kft. dunaújvárosi gyárában.
Végéhez közeledik a több ütemben megvalósult beruházás a Hamburger Hungária dunaújvárosi üzemében

Vállalatunk 2014 márciusában kezdte meg a szilárd tüzelőanyaggal működő integrált erőmű szerkezetének építését a Hamburger Hungária Kft. dunaújvárosi gyárában. Az I. ütemben megépült az acélszerkezetű kazánház, trafó-, turbina-, központi- és elektromos épület, szivattyúház, hűtőmedence, durva hamutároló és a 60 méter magas lépcsőház szerkezete.

A II. ütem a tüzelőanyag-előkészítő épület és a benne lévő iparipadló (3000m2), továbbá fatároló, széntároló, és faaprító épület monolit vasbeton szerkezetének megépítését foglalta magába. Az első két ütem kivitelezését konzorciumban végeztük.
2014 októberében további megbízást nyertünk – immár önálló kivitelezőként – az első két ütemben megépült összes épület, építmény, műtárgy komplett tetőszigetelési és homlokzatburkolási munkáira. E III. ütemben nem csupán a konzorcium által épített, de az összes épület homlokzat burkolása a Grabarics Kft. szerződésének keretében készült. A kivitelezési munkák 2015 nyarán fejeződnek be.

A Prinzhorn Holding beruházásának legfőbb célja az volt, hogy alacsony költségek mellett erőmű fokozza a dunaújvárosi üzem önerőből történő hő- és energiaellátását, mely ráadásul jelentősen megnöveli majd Magyarországon a megújuló energiahordozók felhasználásának arányát is. Az erőmű működéséhez főleg a régióból származó biomasszát, szenet és a Hamburger Hungária saját, papírgyártásából származó hulladékát használja majd.