Menü
2015. 06. 15
Végéhez közeledik a több ütemben megvalósult beruházás a Hamburger Hungária dunaújvárosi üzemében
Vállalatunk 2014 márciusában kezdte meg a szilárd tüzelőanyaggal működő integrált erőmű szerkezetének építését a Hamburger Hungária Kft. dunaújvárosi gyárában.
Végéhez közeledik a több ütemben megvalósult beruházás a Hamburger Hungária dunaújvárosi üzemében

Vállalatunk 2014 márciusában kezdte meg a szilárd tüzelőanyaggal működő integrált erőmű szerkezetének építését a Hamburger Hungária Kft. dunaújvárosi gyárában. Az I. ütemben megépült az acélszerkezetű kazánház, trafó-, turbina-, központi- és elektromos épület, szivattyúház, hűtőmedence, durva hamutároló és a 60 méter magas lépcsőház szerkezete.

A II. ütem a tüzelőanyag-előkészítő épület és a benne lévő iparipadló (3000m2), továbbá fatároló, széntároló, és faaprító épület monolit vasbeton szerkezetének megépítését foglalta magába. Az első két ütem kivitelezését konzorciumban végeztük.
2014 októberében további megbízást nyertünk – immár önálló kivitelezőként – az első két ütemben megépült összes épület, építmény, műtárgy komplett tetőszigetelési és homlokzatburkolási munkáira. E III. ütemben nem csupán a konzorcium által épített, de az összes épület homlokzat burkolása a Grabarics Kft. szerződésének keretében készült. A kivitelezési munkák 2015 nyarán fejeződnek be.

A Prinzhorn Holding beruházásának legfőbb célja az volt, hogy alacsony költségek mellett erőmű fokozza a dunaújvárosi üzem önerőből történő hő- és energiaellátását, mely ráadásul jelentősen megnöveli majd Magyarországon a megújuló energiahordozók felhasználásának arányát is. Az erőmű működéséhez főleg a régióból származó biomasszát, szenet és a Hamburger Hungária saját, papírgyártásából származó hulladékát használja majd.

  • Az alapozási munkák befejezését követően nagy erővel zajlanak a szegedi kézilabdacsarnok szerkezetépítési munkálatai. Az akadémia előregyártott szerkezete már elkészült. A PICK Aréna Szeged multifunkcionális sportközpont komplett előregyártott szerkezetének gyártását és helyszíni szerelését a Grabarics Vasbeton végzi.
  • Az áruházlánc megbízásából ALDI áruház építését kezdtük meg szeptember második felében Budapest VIII. kerületében. Az új, 1600 m2-es áruház egy meglévő épület átalakításával kerül megépítésre. Immár 9 éve, 2011-ben kapta meg a Grabarics Építőipari Kft. első megbízását Aldi diszkont áruház kivitelezésére Budapest XX. kerületében.
  • Újabb állomáshoz érkezett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Visegrádi utcai épületkomplexumának bővítése: Karas Monika, a hatóság elnöke és Sorbán János gazdasági igazgató letették az új többfunkciós műszaki épületrész alapkövét. A többek között mérőlaborokat, egy rendezvényközpontot és egy szerverközpontot magába foglaló épületegyüttest 2022-ben adják majd át.
  • Építési körképünk második állomása a gödöllői uszoda kivitelezése, a projektről helyszíni tudósítás alábbi videóban tekinthető meg.
  • A Grabarics Vasbeton gyártja és kivitelezi a Petroszolg Karbantartó és Szolgáltató Kft új, karbantartási, szolgálati, irányítási funkciókat ellátó épületének előregyártott vasbeton szerkezetét Tiszaújvárosban. Az új épület területe mintegy 10 000 m2. A Petroszolg Kft-t 1994-ben alapították, a MOL Nyrt. 100% -os tulajdonú vállalata.