Menü
2018. 10. 29
Újpalotától Ferencvárosig – saját ingatlanfejlesztések
A Grabarics Építőipari Kft. már a 2000-es évektől fejlesztőként is jelen van az építőipari szegmensben. A profiltisztítás igényének és napjaink hatalmas fejlesztési hullámának egyaránt megfelelve a cég a közelmúltban Grabarics Development Kft. néven külön társaságba szervezte ez irányú tevékenységét. Eközben az újpalotai Hubay Jenő téren és a Duna-parton, a Lechner Ödön fasorban is hamarosan kinőnek a földből a cég saját fejlesztésű lakóépületei.
Újpalotától Ferencvárosig – saját ingatlanfejlesztések

 

A két projekt jellege, épített környezete és célcsoportja nagyon különböző. A XV. kerületi Hubay Jenő tér egy kisvárosias területen, egy park és egy játszótér közelében terül el, gyakorlatilag a kerület újonnan formálódó központjában, nem messze az önkormányzat épületétől.

A pályázati úton elnyert telken jelenleg egy bontásra váró, egykori ipari ingatlan található, helyére pedig a tervek szerint egy 64 lakásos, kifejezetten fiataloknak és kisgyermekes családoknak szánt épületegyüttes kerül. A földszinti lakások úgy készülnek el, hogy használatuk mozgáskorlátozottak számára is komfortos legyen. A 30-75 m2-es, 1, 2 vagy 3 hálószobás lakásokat a földszinten saját kertrésszel, az emeleten erkéllyel, a tetőszinten terasszal alakítjuk ki, miközben az épület tömegarányai is eltérnek a szokásostól, elrendezése kifejezetten a térérzetet szolgálja, levegős hatást kelt.

Egészen más elvek alapján készül a vállalat másik saját fejlesztése, a Lechner Ödön fasor 5 szám alatti területre tervezett River Resort. A Nemzeti Színház közelében lévő, kifejezetten exkluzív építési telek a közvetlen környék és a IX. kerületi Duna-part utolsó beépítetlen területe. Környezetében a Művészetek Palotája, prominens irodaházak és elegáns lakóingatlanok kaptak helyet, míg egy magánkórházat és egy újabb irodaházat még nem adtak át. Ebbe az épített és természeti környezetbe kell illeszkednie tehát az új, 78 lakásos, kilencemeletes társasháznak, amely 80-120 m2-es lakásokat kínál majd. Az teraszos, luxus kialakítású, nagy üvegfelületű ingatlanok mindegyike dunai panorámát élvezhet majd.

Újpalotától Ferencvárosig – saját ingatlanfejlesztések
Újpalotától Ferencvárosig – saját ingatlanfejlesztések
Újpalotától Ferencvárosig – saját ingatlanfejlesztések
Újpalotától Ferencvárosig – saját ingatlanfejlesztések
  • Nagy megtiszteltetést jelentett számunka, mikor 2014-ben először, idén pedig hatodszor is bekerültünk a legnépszerűbb márkák közé Magyarországon és elnyertük az egyik legjelentősebb nemzetközi márkaértékelési rendszer védjegyét, a Business Superbrands címet.
  • Márciusban kilenc új autóval bővült vállalatunk gépkocsi flottája: a Volkswagen Jetta típusú járműveket a projektvezető munkakörben dolgozó munkatársaink vehették használatba. A tavasz folyamán újabb bővülés várható, melynek során új szerviz autó és teherautó érkezik a termelési folyamatok minél hatékonyabb elvégézésére.
  • Az Erbslöh német autóipari beszállító a 14 milliárd forint bővítés keretében új gyártóüzemet épít Győrben, amely így régiós termelési központjává fejlődik. Az üzem előregyártott vasbeton szerkezetének gyártását és helyszíni kivitelezését a Grabarics VasBeton munkatársai végzik, mintegy 800 millió forint értékben.
  • A Sasad Liget Lakópark 4. ütemében 297 lakás épül meg. A lakások emeleti teraszainak (mintegy 1500 m2) 60x60 cm-es lapokból álló padló burkolatát dekorbeton üzletágunk munkatársai készítik el, kőporcelán helyett betonból. A cementpadlóval szembeni legfontosabb elvárások, hogy legyen strapabíró, tartós, könnyen tisztítható, esztétikus megjelenésű.
  • Mérföldkőhöz érkezett a Budai Irgalmasrendi Kórház komplex fejlesztése, miután a beruházás második ütemének kiviteli terve a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetője, Kozma Imre atya által elfogadásra került. A beruházás folyamán a Frankel Leó út 17-19. szám alatti kórház felújítása, valamint egy új központi épület megépítése valósul meg 2021 év végéig. A 17,7 milliárdos beruházás kivitelezési jogát nyílt közbeszerzési eljárás során a Grabarics Építőipari Kft. nyerte el.