Menü
2018. 10. 29
Újpalotától Ferencvárosig – saját ingatlanfejlesztések
A Grabarics Építőipari Kft. már a 2000-es évektől fejlesztőként is jelen van az építőipari szegmensben. A profiltisztítás igényének és napjaink hatalmas fejlesztési hullámának egyaránt megfelelve a cég a közelmúltban Grabarics Development Kft. néven külön társaságba szervezte ez irányú tevékenységét. Eközben az újpalotai Hubay Jenő téren és a Duna-parton, a Lechner Ödön fasorban is hamarosan kinőnek a földből a cég saját fejlesztésű lakóépületei.
Újpalotától Ferencvárosig – saját ingatlanfejlesztések

 

A két projekt jellege, épített környezete és célcsoportja nagyon különböző. A XV. kerületi Hubay Jenő tér egy kisvárosias területen, egy park és egy játszótér közelében terül el, gyakorlatilag a kerület újonnan formálódó központjában, nem messze az önkormányzat épületétől.

A pályázati úton elnyert telken jelenleg egy bontásra váró, egykori ipari ingatlan található, helyére pedig a tervek szerint egy 64 lakásos, kifejezetten fiataloknak és kisgyermekes családoknak szánt épületegyüttes kerül. A földszinti lakások úgy készülnek el, hogy használatuk mozgáskorlátozottak számára is komfortos legyen. A 30-75 m2-es, 1, 2 vagy 3 hálószobás lakásokat a földszinten saját kertrésszel, az emeleten erkéllyel, a tetőszinten terasszal alakítjuk ki, miközben az épület tömegarányai is eltérnek a szokásostól, elrendezése kifejezetten a térérzetet szolgálja, levegős hatást kelt.

Egészen más elvek alapján készül a vállalat másik saját fejlesztése, a Lechner Ödön fasor 5 szám alatti területre tervezett River Resort. A Nemzeti Színház közelében lévő, kifejezetten exkluzív építési telek a közvetlen környék és a IX. kerületi Duna-part utolsó beépítetlen területe. Környezetében a Művészetek Palotája, prominens irodaházak és elegáns lakóingatlanok kaptak helyet, míg egy magánkórházat és egy újabb irodaházat még nem adtak át. Ebbe az épített és természeti környezetbe kell illeszkednie tehát az új, 78 lakásos, kilencemeletes társasháznak, amely 80-120 m2-es lakásokat kínál majd. Az teraszos, luxus kialakítású, nagy üvegfelületű ingatlanok mindegyike dunai panorámát élvezhet majd.

Újpalotától Ferencvárosig – saját ingatlanfejlesztések
Újpalotától Ferencvárosig – saját ingatlanfejlesztések
Újpalotától Ferencvárosig – saját ingatlanfejlesztések
Újpalotától Ferencvárosig – saját ingatlanfejlesztések
  • A kivitelezést a Grabarics Építőipari Kft. végzi. A kormány 3,15 milliárd forinttal támogatja a befektetést, ami 150 munkahely létrejöttéhez is hozzájárul Jászberényben. A Sangsin gyárbővítése, az elmúlt 5 évre visszatekintve, a 30. ilyen beruházás belföldön, és nem az első, amely Dél-Koreából érkezett.
  • A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fényeslitkén megépülő East-West Gate (EWG) intermodális kombiterminál építése mintegy 125 hektáros területen valósul meg. A multifunkcionális épület, raktárcsarnok, gépjármű tároló és konténertároló előregyártott vasbeton szerkezeteinek gyártmánytervezét, gyártását, szállítását és szerelését, továbbá ezen szerkezetek kivitelezéséhez kapcsolódó alapozási (munkagödör földkiemelése, szerelőbeton, vasalt kehelytalp) munkákat a Grabarics Vasbeton végzi.
  • A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság komplex műszaki székházának építése során a mélygarázsok megépítése után a szakemberek elérték az utca szintjét. Június harmadik hetében megkezdődött az épület földszinti szerkezeti elemeinek kialakítása az Esztergomi út felőli szakaszon a függőleges vasbetonszerkezetek készítésével.
  • 2021 tavaszára teljesen elkészült a négyszintes, mintegy 13,5 ezer négyzetméter hasznos alapterületű szegedi Tiszavirág Sportuszoda. A létesítmény előregyártott vasbeton szerkezeteit a Grabarics Vasbeton gyártotta hevesi előregyártó üzemében.
  • Honlapunkon digitálisan is elérhető a Grabarics Monitor legújabb száma, melyben többek között olvashatnak munkatársainkról, munkáinkról, szolgáltatásainkról, közösségünkről, innovációról és technológiáról, képzésekről, munkavédelemről. Kellemes olvasgatást és szép nyarat kíván a Grabarics csapata!