Menü
2011. 09. 29
Újjáépül a Budapest Főváros Önkormányzatának Idősek Otthona a IV. kerületben
2011. 09. 16.-án, több körös közbeszerzési eljárás eredményeként a Budapest Főváros Önkormányzata Főpolgármesteri Hivatala és a Grabarics Építőipari Kft. aláírta a szerződést a Budapest IV. kerületében, a Baross u. 100. alatt lévő Idősek Otthona építési és rekonstrukciós munkálatainak elvégzésére.
Újjáépül a Budapest Főváros Önkormányzatának Idősek Otthona a IV. kerületben

2011. 09. 16.-án, több körös közbeszerzési eljárás eredményeként a Budapest Főváros Önkormányzata Főpolgármesteri Hivatala és a Grabarics Építőipari Kft. aláírta a szerződést a Budapest IV. kerületében, a Baross u. 100. alatt lévő Idősek Otthona építési és rekonstrukciós munkálatainak elvégzésére. Az építmény kiviteli terveit az Artonic Design Építész Stúdió készítette.

Az építkezés két ütemben zajlik majd, az intézmény egyidejű üzemeltetésével. A munkaterületet átadás-átvételének időpontja 2011. október 10.
 
A létesítmény korszerűsítése és bővítése az elavult épületek, rossz lakás- és munkakörülmények miatt vált időszerűvé. Első ütemben az I, B, C, D, E épületek elbontása után az tervezett új épületszárnyak építése kezdődik, az „A” épület egyidejű működésével.

A II. építési ütem megkezdésekor az új épületszárnyak átadásával az „A” épület kiürítésre kerül, és sor kerül az épület teljes felújítására.
 
A kivitelezési munkák befejezésével várhatóan 2013 tavaszán az intézmény lakói és munkatársai egy minden tekintetben korszerű intézményben élhetnek és dolgozhatnak, magas színvonalon biztosítva az ott élők szociális ellátását és harmóniáját.

Újjáépül a Budapest Főváros Önkormányzatának Idősek Otthona a IV. kerületben
Újjáépül a Budapest Főváros Önkormányzatának Idősek Otthona a IV. kerületben
  • Elkészült Európa egyik legmodernebb hírközléstechnikai komplexuma, ami a Narnia-regényfolyam varázslatos világára hasonlít – mondta Koltay András, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke a szervezet mérésügyi épületkomplexumának átadóján.
  • Nagyszabású létesítménnyel gazdagodott Szeged 2021 decemberében, amikor átadták a Szegedi Multifunkcionális Kézilabdacsarnokot (más nevén a PICK Arénát). ). A sportközpont komplett előregyártott szerkezetének gyártmány tervezését, az elemek gyártását és helyszíni szerelését a Grabarics Vasbeton végezte.
  • A Grabarics Development előkészítés alatt lévő projektje egy a Budapest II. kerület Pasaréten, a Kapy utca 16. szám alatti ingatlanon fog megvalósulni egy 5 lakásos társasház formájában. Jelenleg az előtervezési munkák folynak.
  • A Grabarics Dekorbeton létrehozását a Grabarics Kft. által kivitelezett munkák során felmerülő és a növekvő külső igények is indokolták. Új dekorbeton üzemünklétrehozásával egy régi álmunk vált valóra, mellyel további lépést tettünk a dekorbetonban rejlő lehetőségek jobb kiaknázása felé.
  • Egy 30 éves cég történetében szép számmal vannak nyugállományú munkatársak is, akik egykor maguk is szerves részei voltak a Grabaricsos mindennapoknak.