Menü
2011. 09. 18
Újabb hotel épület Budapest belvárosában
Budapest VI. kerületében, az Eötvös utca 12. szám alatt négycsillagos, 103 szobás szálloda építésének I. ütemét kezdte meg a Grabarics Építőipari Kft. 2011. szeptember 9.-én.
Újabb hotel épület Budapest belvárosában

Budapest VI. kerületében, az Eötvös utca 12. szám alatt négycsillagos, 103 szobás szálloda építésének I. ütemét kezdte meg a Grabarics Építőipari Kft. 2011. szeptember 9.-én.
Az Eötvös utca szinte érintetlenül őrzi Budapest több mint 100 évvel ezelőtti városképét. A hotelépület utcafronti homlokzata eredetileg 1885-ben épült, részleges műemléki védettség alatt áll, aktív továbbélése érdekében megtartása - a bejárati aulával együtt - kötelező. A régi épület megmaradó kapubejárója alakul át fogadó előtérré, az alakhelyesen visszaépítendő aula pedig előcsarnokként funkcionál majd. A fogadó terek recepcióval, közlekedőkkel, lobby helyiséggel egészülnek ki.

Az eredeti pince+három szint helyére 10 új szint kerül. Két szint mélygarázs, 1 gazdasági- és raktárszint, valamint hétemeletnyi szálloda.

A gépkocsik parkoltatása a -2, -3 garázsszinteken történik majd. Az autók függőleges irányú mozgatása gépesített gépkocsi emelő beépítésével oldódik meg.

 

Az első ütem befejezése a 2012. év elejére várható.

  • Elkészült Európa egyik legmodernebb hírközléstechnikai komplexuma, ami a Narnia-regényfolyam varázslatos világára hasonlít – mondta Koltay András, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke a szervezet mérésügyi épületkomplexumának átadóján.
  • Nagyszabású létesítménnyel gazdagodott Szeged 2021 decemberében, amikor átadták a Szegedi Multifunkcionális Kézilabdacsarnokot (más nevén a PICK Arénát). ). A sportközpont komplett előregyártott szerkezetének gyártmány tervezését, az elemek gyártását és helyszíni szerelését a Grabarics Vasbeton végezte.
  • A Grabarics Development előkészítés alatt lévő projektje egy a Budapest II. kerület Pasaréten, a Kapy utca 16. szám alatti ingatlanon fog megvalósulni egy 5 lakásos társasház formájában. Jelenleg az előtervezési munkák folynak.
  • A Grabarics Dekorbeton létrehozását a Grabarics Kft. által kivitelezett munkák során felmerülő és a növekvő külső igények is indokolták. Új dekorbeton üzemünklétrehozásával egy régi álmunk vált valóra, mellyel további lépést tettünk a dekorbetonban rejlő lehetőségek jobb kiaknázása felé.
  • Egy 30 éves cég történetében szép számmal vannak nyugállományú munkatársak is, akik egykor maguk is szerves részei voltak a Grabaricsos mindennapoknak.