Menü
2011. 09. 18
Újabb hotel épület Budapest belvárosában
Budapest VI. kerületében, az Eötvös utca 12. szám alatt négycsillagos, 103 szobás szálloda építésének I. ütemét kezdte meg a Grabarics Építőipari Kft. 2011. szeptember 9.-én.
Újabb hotel épület Budapest belvárosában

Budapest VI. kerületében, az Eötvös utca 12. szám alatt négycsillagos, 103 szobás szálloda építésének I. ütemét kezdte meg a Grabarics Építőipari Kft. 2011. szeptember 9.-én.
Az Eötvös utca szinte érintetlenül őrzi Budapest több mint 100 évvel ezelőtti városképét. A hotelépület utcafronti homlokzata eredetileg 1885-ben épült, részleges műemléki védettség alatt áll, aktív továbbélése érdekében megtartása - a bejárati aulával együtt - kötelező. A régi épület megmaradó kapubejárója alakul át fogadó előtérré, az alakhelyesen visszaépítendő aula pedig előcsarnokként funkcionál majd. A fogadó terek recepcióval, közlekedőkkel, lobby helyiséggel egészülnek ki.

Az eredeti pince+három szint helyére 10 új szint kerül. Két szint mélygarázs, 1 gazdasági- és raktárszint, valamint hétemeletnyi szálloda.

A gépkocsik parkoltatása a -2, -3 garázsszinteken történik majd. Az autók függőleges irányú mozgatása gépesített gépkocsi emelő beépítésével oldódik meg.

 

Az első ütem befejezése a 2012. év elejére várható.

  • Az alapozási munkák befejezését követően nagy erővel zajlanak a szegedi kézilabdacsarnok szerkezetépítési munkálatai. Az akadémia előregyártott szerkezete már elkészült. A PICK Aréna Szeged multifunkcionális sportközpont komplett előregyártott szerkezetének gyártását és helyszíni szerelését a Grabarics Vasbeton végzi.
  • Az áruházlánc megbízásából ALDI áruház építését kezdtük meg szeptember második felében Budapest VIII. kerületében. Az új, 1600 m2-es áruház egy meglévő épület átalakításával kerül megépítésre. Immár 9 éve, 2011-ben kapta meg a Grabarics Építőipari Kft. első megbízását Aldi diszkont áruház kivitelezésére Budapest XX. kerületében.
  • Újabb állomáshoz érkezett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Visegrádi utcai épületkomplexumának bővítése: Karas Monika, a hatóság elnöke és Sorbán János gazdasági igazgató letették az új többfunkciós műszaki épületrész alapkövét. A többek között mérőlaborokat, egy rendezvényközpontot és egy szerverközpontot magába foglaló épületegyüttest 2022-ben adják majd át.
  • Építési körképünk második állomása a gödöllői uszoda kivitelezése, a projektről helyszíni tudósítás alábbi videóban tekinthető meg.
  • A Grabarics Vasbeton gyártja és kivitelezi a Petroszolg Karbantartó és Szolgáltató Kft új, karbantartási, szolgálati, irányítási funkciókat ellátó épületének előregyártott vasbeton szerkezetét Tiszaújvárosban. Az új épület területe mintegy 10 000 m2. A Petroszolg Kft-t 1994-ben alapították, a MOL Nyrt. 100% -os tulajdonú vállalata.