Menü
2020. 04. 30
Többfunkciós műszaki komplexum építése indul a Visegrádi utcában
A Grabarics Építőipari Kft. nyílt közbeszerzési eljárás keretében elnyerte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság „EMC mérőlabor és szerverközpont építése” projekt kivitelezési jogát. Az új épületszárny - egy többfunkciós műszaki létesítmény - nagyszabású bontási és építési munkálatai május végén indulnak az NMHH Visegrádi utcai telephelyén
Többfunkciós műszaki komplexum építése indul a Visegrádi utcában

 

Többéves előkészítő munka után április 27-én a beruházó és kivitelező képviselői aláírták a Visegrádi utcai székház új épületrészének megvalósítására a szerződést, mellyel a projekt új szakaszba lépett: a dokumentum aláírásával lezárult a négy éve tartó előkészítő fázis, és megkezdődhet a projekt látványosabb, a külvilág számára is érzékelhető megvalósítási szakasza a terület rendezésével, majd az építkezéssel.  

A három földalatti és öt felszín feletti szinttel bíró új épületrészben az irodák, tárgyalók és mélygarázs mellett egy nagy kapacitású számítógépes adatközpont, mérőkamra és több laboratórium is helyet kap majd. Már a tervezés során fontos szempont volt a zöld szemlélet: megújuló energiaforrások és környezetkímélő megoldások biztosítják, hogy az új komplexum minél kisebb mértékben terhelje a környezetet. Ennek megfelelően az épületben gáz egyáltalán nem lesz, a fűtést hőcserélő technológiával oldják meg, melyek energiafelhasználása a passzívházakét közelíti. A levegő minőségének javítására a tetőkertek létrehozásával növelik a zöldterületet, a telepített növényeket, fákat a felfogott esővízzel fogják öntözni. A jelenlegi zajterhelést szinte megszünteti a háromszintes mélygarázs, ahol hatósági és dolgozói autók is parkolhatnak majd.

 

A komplexum építése egy hónapon belül megkezdődik, a kivitelezés a tervek szerint két évig tart majd. A beruházás terveit a Nirmana Építésziroda Kft. készítette.

Többfunkciós műszaki komplexum építése indul a Visegrádi utcában
Többfunkciós műszaki komplexum építése indul a Visegrádi utcában
Többfunkciós műszaki komplexum építése indul a Visegrádi utcában
Többfunkciós műszaki komplexum építése indul a Visegrádi utcában
  • Elkészült Európa egyik legmodernebb hírközléstechnikai komplexuma, ami a Narnia-regényfolyam varázslatos világára hasonlít – mondta Koltay András, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke a szervezet mérésügyi épületkomplexumának átadóján.
  • Nagyszabású létesítménnyel gazdagodott Szeged 2021 decemberében, amikor átadták a Szegedi Multifunkcionális Kézilabdacsarnokot (más nevén a PICK Arénát). ). A sportközpont komplett előregyártott szerkezetének gyártmány tervezését, az elemek gyártását és helyszíni szerelését a Grabarics Vasbeton végezte.
  • A Grabarics Development előkészítés alatt lévő projektje egy a Budapest II. kerület Pasaréten, a Kapy utca 16. szám alatti ingatlanon fog megvalósulni egy 5 lakásos társasház formájában. Jelenleg az előtervezési munkák folynak.
  • A Grabarics Dekorbeton létrehozását a Grabarics Kft. által kivitelezett munkák során felmerülő és a növekvő külső igények is indokolták. Új dekorbeton üzemünklétrehozásával egy régi álmunk vált valóra, mellyel további lépést tettünk a dekorbetonban rejlő lehetőségek jobb kiaknázása felé.
  • Egy 30 éves cég történetében szép számmal vannak nyugállományú munkatársak is, akik egykor maguk is szerves részei voltak a Grabaricsos mindennapoknak.