Menü
2018. 02. 16
Több mint 20 milliárdos fejlesztés a Budai Irgalmasrendi Kórházban
A Budai Irgalmasrendi Kórház a 21. század igényeihez igazodó, korszerű intézmény lesz, miután befejeződik az intézmény megújítása és a két új épületszárny építése
Több mint 20 milliárdos fejlesztés a Budai Irgalmasrendi Kórházban

A Budai Irgalmasrendi Kórház a 21. század igényeihez igazodó, korszerű intézmény lesz, miután befejeződik az intézmény megújítása és a két új épületszárny építése - erről a nemzetgazdasági miniszter beszélt az intézményben tartott sajtótájékoztatón, 2018.02.16-án.
A megújuló és kibővülő Budai Irgalmasrendi Kórház a XXI. századi igényekhez igazodó, magas felszereltségű intézmény lesz, amely mindenben megfelel a budaiak és a fővárosiak elvárásainak– hangsúlyozta Varga Mihály.

Budapest II. és III. kerületének országgyűlési képviselője a Kozma Imrével, a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetőjével és Láng Zsolt II. kerületi polgármesterrel közösen tartott sajtótájékoztatón elmondta: az egyházi kórházak fejlesztése az Egészséges Budapest Programban külön figyelmet kap.

A betegellátás körülményeinek javítása – tekintettel az épület műemléki jellegére is – átfogó építészeti beavatkozást is igényel – emelte ki Varga Mihály. Hozzátette: a fejlesztés nem előzmények nélküli, a rend az elmúlt években uniós források felhasználásával folyamatosan korszerűsítette létesítményeit. A mostanihoz hasonló léptékű beruházásra azonban még nem volt példa a rend magyarországi történetében – fogalmazott a miniszter.


A mostani fejlesztés során olyan új egység létrehozására is sor kerül, mint a keresztény szellemiségű családi központ, amely két intézmény együttműködésének eredményeként jön létre – tájékoztatott Varga Mihály. Mint mondta: a kezdeményezés nőgyógyászati-andrológiai-családtervezési központja a Budai Irgalmasrendi Kórházban, a szülészeti és újszülött osztálya pedig a Bethesda Kórházban működik majd. A teljes beruházás csaknem 21 milliárd forintos költségeihez a kormány 12,9 milliárd forinttal járult hozzá, a fejlesztés költségeinek fennmaradó, mintegy 8 milliárd forintos összegét az Irgalmasrend saját forrásaiból biztosítja – hangzott el a tájékoztatón.


Az Irgalmasrendi Kórház Frankel Leó úti épülettömbjének megújulása és bővülése a kerület életében is fontos momentum – emlékeztetett Láng Zsolt hozzátéve, hogy az önkormányzattal együttműködve számos az egészségügyet érintő beruházás indul el a közeljövőben a kormány támogatásával.

A Budai Irgalmasrendi Kórház igen fontos szerepet tölt be Budapest és a II. kerületiek egészségügyi ellátásában. Az adatok szerint évente a 33 féle járóbeteg-szakrendelésen 270 ezer ember fordul meg, az ellátott fekvőbetegek száma pedig eléri a 17 ezret.

Forrás: Nemzetgazdasági Minisztérium

Több mint 20 milliárdos fejlesztés a Budai Irgalmasrendi Kórházban
  • Elkészült Európa egyik legmodernebb hírközléstechnikai komplexuma, ami a Narnia-regényfolyam varázslatos világára hasonlít – mondta Koltay András, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke a szervezet mérésügyi épületkomplexumának átadóján.
  • Nagyszabású létesítménnyel gazdagodott Szeged 2021 decemberében, amikor átadták a Szegedi Multifunkcionális Kézilabdacsarnokot (más nevén a PICK Arénát). ). A sportközpont komplett előregyártott szerkezetének gyártmány tervezését, az elemek gyártását és helyszíni szerelését a Grabarics Vasbeton végezte.
  • A Grabarics Development előkészítés alatt lévő projektje egy a Budapest II. kerület Pasaréten, a Kapy utca 16. szám alatti ingatlanon fog megvalósulni egy 5 lakásos társasház formájában. Jelenleg az előtervezési munkák folynak.
  • A Grabarics Dekorbeton létrehozását a Grabarics Kft. által kivitelezett munkák során felmerülő és a növekvő külső igények is indokolták. Új dekorbeton üzemünklétrehozásával egy régi álmunk vált valóra, mellyel további lépést tettünk a dekorbetonban rejlő lehetőségek jobb kiaknázása felé.
  • Egy 30 éves cég történetében szép számmal vannak nyugállományú munkatársak is, akik egykor maguk is szerves részei voltak a Grabaricsos mindennapoknak.