Menü
2011. 09. 29
Telephelyfejlesztés Dunaújvárosban
A Grabarics Építőipari Kft. még a gazdasági világválság begyűrűzése előtt – folyamatos fejlődése révén – eljutott arra a szintre, ahol az árbevétel további növeléséhez elkerülhetetlenné vált dunaújvárosi telephelyének fejlesztése.
Telephelyfejlesztés Dunaújvárosban

A Grabarics Építőipari Kft. még a gazdasági világválság begyűrűzése előtt – folyamatos fejlődése révén – eljutott arra a szintre, ahol az árbevétel további növeléséhez elkerülhetetlenné vált dunaújvárosi telephelyének fejlesztése.
Társaságunk a beruházás megvalósításához 2009 novemberében megvásárolta a szomszédos telket. A 2009. év őszi-téli időszaka a terület kármentesítésével telt; nagymennyiségű veszélyes hulladékot kellett ártalmatlanításra elszállítani, majd a talajban lévő nehézfémek miatt kb. 2000 m2-en földcserét hajtottunk végre. 2010. május 26-i dátummal a Környezetvédelmi Felügyelőség (KDKTVF) a területet környezeti károktól  mentesnek nyilvánította.

 
2010. július 2.-án KDOP pályázat keretében telephelyfejlesztés céljából pályázatot nyújtottunk be, melynek célja a 18078 m2 megvásárolt területen 1837 m2 alapterületű csarnok korszerűsítése. A csarnok funkciója mintegy 1000 m2 acélszerkezeti szerelőműhely, a fennmaradó 800 m2-en pedig szárazanyagraktár kialakítása.

A teljes sajtóközlemény itt olvasható:


Töltse le a teljes cikket pdf-ben.

  • Az alapozási munkák befejezését követően nagy erővel zajlanak a szegedi kézilabdacsarnok szerkezetépítési munkálatai. Az akadémia előregyártott szerkezete már elkészült. A PICK Aréna Szeged multifunkcionális sportközpont komplett előregyártott szerkezetének gyártását és helyszíni szerelését a Grabarics Vasbeton végzi.
  • Az áruházlánc megbízásából ALDI áruház építését kezdtük meg szeptember második felében Budapest VIII. kerületében. Az új, 1600 m2-es áruház egy meglévő épület átalakításával kerül megépítésre. Immár 9 éve, 2011-ben kapta meg a Grabarics Építőipari Kft. első megbízását Aldi diszkont áruház kivitelezésére Budapest XX. kerületében.
  • Újabb állomáshoz érkezett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Visegrádi utcai épületkomplexumának bővítése: Karas Monika, a hatóság elnöke és Sorbán János gazdasági igazgató letették az új többfunkciós műszaki épületrész alapkövét. A többek között mérőlaborokat, egy rendezvényközpontot és egy szerverközpontot magába foglaló épületegyüttest 2022-ben adják majd át.
  • Építési körképünk második állomása a gödöllői uszoda kivitelezése, a projektről helyszíni tudósítás alábbi videóban tekinthető meg.
  • A Grabarics Vasbeton gyártja és kivitelezi a Petroszolg Karbantartó és Szolgáltató Kft új, karbantartási, szolgálati, irányítási funkciókat ellátó épületének előregyártott vasbeton szerkezetét Tiszaújvárosban. Az új épület területe mintegy 10 000 m2. A Petroszolg Kft-t 1994-ben alapították, a MOL Nyrt. 100% -os tulajdonú vállalata.