Menü
2017. 09. 15
Projektvezetői képzések
Az elmúlt években az oktatások gerincét a különböző szakmai képzések, valamint a saját szabályainkról, folyamatainkról, felhasználói programjainkról szóló belső képzések adták meg.
Projektvezetői képzések

Az elmúlt években az oktatások gerincét a különböző szakmai képzések, valamint a saját szabályainkról, folyamatainkról, felhasználói programjainkról szóló belső képzések adták meg.

Az év elején megfogalmazott célunk, hogy az építőipar élvonalába tartozzunk. Ehhez (többek között) professzionális, felkészült kollégák, összehangolt csapatmunka szükséges. A profizmushoz a szakmai tudáson, végzettségen, képzettségeken vagyis a hard skilleken túl a soft skillek, tehát a különböző készségek, kompetenciák magas szintű alkalmazása is elengedhetetlen. Mit is takarnak konkrétabban a soft skillek? Például tárgyalástechnikát, időmenedzsmentet, kommunikációs készséget, szervezőképességet, vezetői készségeket, csapatmunkát. Ezen készségeket mindannyian alkalmazzuk a munkánk során, ki-ki személyiségének, tapasztalati úton megszerzett tudásának megfelelően. Tökéletesíteni, fejleszteni mindent lehet. Így szeretnénk a kollégáinknak ezen a területen is segítséget adni új módszerek, technikák elsajátításával.

Ennek első állomása volt egy kétnapos vezetői képzés a projektvezetőink számára. Projektvezetőként nem elég műszaki kérdésekben és munkaszervezésben jónak lenni, emellett jó vezetői képességekkel is kell rendelkezni: egy kisebb vagy nagyobb csapatot kell hatékonyan mozgósítani, motiválni, célokat kitűzni, feladatokat delegálni, azokat megfelelő módon számon kérni/visszaellenőrizni, konfliktushelyzeteket eredményesen megoldani, a megfelelő kommunikációs formákat használni, visszajelzéseket adni, megfelelő emberismerettel a különböző személyiségjeggyel rendelkező kollégákkal eredményesen együttműködni. Ezen készségek erősítésében támogatjuk a projektvezetőinket a tréninggel. A képen balról jobbra: Túróczi Attila tréner.Projetkvezetőink: Barabás József, Jónás Mihály, Szegi Mihály, Dávid András, Pap Sándor, Edelpacher Zoltán, Varjas Péter, Baturin Tamás.

  • A Grabarics Építőipari Kft. vasbeton előregyártó üzeme, a Grabarics Vasbeton nyerte el a szegedi PICK Aréna Szeged multifunkcionális sportközpont komplett előregyártott szerkezetének gyártását és helyszíni szerelését. A 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságra épülő, teljeskörűen akadálymentesített aréna 8300 nézőt befogadására lesz alkalmas, ahol nemcsak sportrendezvényeket rendezhetnek, hanem tökéletes helyszíne lesz koncerteknek, kiállításoknak.
  • Ütemterv szerint haladnak a Balaton egyik legnagyobb ingatlanfejlesztésének, a karibi beach stílusú BalaLand Residence 112 lakásból álló luxus apartmanház építési munkái.
  • Gödöllő több mint 30 ezer lakójának régóta vágya és igénye egy korszerű és megfelelő befogadóképességű uszoda. Ez már 2012 táján is megfogalmazódott, de az eltelt évek alatt a társadalmi igényt a Szent István Egyetem bővülése és a kötelező úszásoktatás bevezetése egyaránt erősítette. Végül hosszú előzmények után a tényleges kivitelezés a munkagödörrel és a terület elhatárolással 2018-ban indult, mára pedig zökkenőmentesen, látványos ütemben halad.
  • Elkészült a Budai Irgalmasrendi Kórház első üteme, melynek keretében új épületszárnnyal bővült a kórház. Az építés időszaka alatt mindvégig működött a régi épületben az összes fekvőbetegosztály, a járóbeteg szakrendelésekkel együtt.
  • A Grabarics Építőipari Kft. nyílt közbeszerzési eljárás keretében elnyerte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság „EMC mérőlabor és szerverközpont építése” projekt kivitelezési jogát. Az új épületszárny - egy többfunkciós műszaki létesítmény - nagyszabású bontási és építési munkálatai május végén indulnak az NMHH Visegrádi utcai telephelyén