Menü
2017. 09. 15
Projektvezetői képzések
Az elmúlt években az oktatások gerincét a különböző szakmai képzések, valamint a saját szabályainkról, folyamatainkról, felhasználói programjainkról szóló belső képzések adták meg.
Projektvezetői képzések

Az elmúlt években az oktatások gerincét a különböző szakmai képzések, valamint a saját szabályainkról, folyamatainkról, felhasználói programjainkról szóló belső képzések adták meg.

Az év elején megfogalmazott célunk, hogy az építőipar élvonalába tartozzunk. Ehhez (többek között) professzionális, felkészült kollégák, összehangolt csapatmunka szükséges. A profizmushoz a szakmai tudáson, végzettségen, képzettségeken vagyis a hard skilleken túl a soft skillek, tehát a különböző készségek, kompetenciák magas szintű alkalmazása is elengedhetetlen. Mit is takarnak konkrétabban a soft skillek? Például tárgyalástechnikát, időmenedzsmentet, kommunikációs készséget, szervezőképességet, vezetői készségeket, csapatmunkát. Ezen készségeket mindannyian alkalmazzuk a munkánk során, ki-ki személyiségének, tapasztalati úton megszerzett tudásának megfelelően. Tökéletesíteni, fejleszteni mindent lehet. Így szeretnénk a kollégáinknak ezen a területen is segítséget adni új módszerek, technikák elsajátításával.

Ennek első állomása volt egy kétnapos vezetői képzés a projektvezetőink számára. Projektvezetőként nem elég műszaki kérdésekben és munkaszervezésben jónak lenni, emellett jó vezetői képességekkel is kell rendelkezni: egy kisebb vagy nagyobb csapatot kell hatékonyan mozgósítani, motiválni, célokat kitűzni, feladatokat delegálni, azokat megfelelő módon számon kérni/visszaellenőrizni, konfliktushelyzeteket eredményesen megoldani, a megfelelő kommunikációs formákat használni, visszajelzéseket adni, megfelelő emberismerettel a különböző személyiségjeggyel rendelkező kollégákkal eredményesen együttműködni. Ezen készségek erősítésében támogatjuk a projektvezetőinket a tréninggel. A képen balról jobbra: Túróczi Attila tréner.Projetkvezetőink: Barabás József, Jónás Mihály, Szegi Mihály, Dávid András, Pap Sándor, Edelpacher Zoltán, Varjas Péter, Baturin Tamás.