Menü
2011. 07. 22
Mi épül itt?
2011. 07. 20-án szokatlan látogatókat kapott a Science Building építkezés. A Pécsi Kulturális Központhoz tartozó Szivárvány Gyermekház Minden, ami gép szaknapközis táborának résztvevői toppantak be ebéd után, hogy megismerkedjenek a legkülönfélébb gépek működésével.
Mi épül itt?

2011. 07. 20-án szokatlan látogatókat kapott a Science Building építkezés. A Pécsi Kulturális Központhoz tartozó Szivárvány Gyermekház Minden, ami gép szaknapközis táborának résztvevői toppantak be ebéd után, hogy megismerkedjenek a legkülönfélébb gépek működésével.
Az építkezések mellett bárki elmehet, a kerítéseken át bárki bekukucskálhat. De ki mondhatja el magáról, hogy valóban tudja, mi történik egy építkezésen? Hogy járt már a titokzatos építésvezetői konténerben, hogy bekukucskálhatott a serényen dolgozó munkások közé, hogy közelről láthatta, ahogy a betonpumpával a vasalásra pumpálják a betont, és hogy körbesétálhatott az építési területen, ahol – micsoda zaj van! – mindenütt ásnak, földet kotornak és egyengetnek?  A Minden, ami gép táborral érkező tizennégy kíváncsi kisfiú fáradhatatlan elevenséggel tette fel kifogyhatatlannak tűnő kérdéseit, bárkinek, aki az útjukba került.

 
A látogatás során munkavédelmi koordinátorok és az építkezés vezetőinek felügyelete mellett szerezhettek a gyerekek ilyen és hasonló, felejthetetlen élményeket. Társaságunk örömmel fogadta a gyermektábort, akik augusztusban visszajönnek majd – a Grabarics Építőipari Kft. pedig ígéri, hogy igyekszik különleges előadással és még több gép kipróbálásával változatosabbá tenni a programot.

Mi épül itt?
Mi épül itt?
  • Az eddig csak látványterveken létező új, Szathmáry Zsolt és Kiss Zsolt István tervezte épülettömb homlokzatának Frankel Leó úti, illetve Vidra utcai része már alakot öltött.
  • Mindenek előtt, nagyon Boldog Új Évet kívánunk Mindenkinek! Ezúton szeretnénk újra megköszönni Partnereink és Kollégáink kitüntető bizalmát, igyekszünk megszolgálni továbbra is a felénk tanúsított pozitívumokat és természetesen igyekszünk megfelelni a 2020-as év kihívásainak is! Szinte minden évet úgy zárunk, hogy sok izgalmas dolog történt velünk és egy mozgalmas időszakot hagytunk hátra. Nem volt ez másképp 2019-ben sem.
  • Hevesi vasbeton előregyártó üzemünktevékenységi körében vezető szerepet tölt be az lőregyártott vasbeton szerkezeti munkák teljes körű kivitelezése. Az üzem komplett csarnokszerkezek, többszintesépületvázak, pillérek, gerendák, lépcsők, szelemenek, lábazatipanelek, támfalak, egyedi vasbeton termékek gyártásátvégzi szabadpiaci megrendelésre és saját generálkivitelezési megbízásaihoz kapcsolódóan.
  • „Fogadj örökbe egy óvodát” címmel országos mozgalom indult 2019 második felében. A halmozottan hátrányos helyzetű óvodákért induló mozgalomhoz csatlakozhat bárki, aki segíteni szeretne a mélyszegénységben élő gyermekeknek. Használt, de jó állapotú ruhákkal, játékokkal, íróeszközökkel, szappannal – bármilyen hasonló adománnyal. A Grabarics csapatával úgy gondoltuk, olyan helyen segítünk, ahol a legnagyobb szükség van ránk
  • Vállalatunk projektmegvalósítási osztálya és társosztályai közötti gördülékeny, konstruktív együttműködés biztosítása volt a fő témája annak az októberben megrendezett Grabarics workshopnak, melynek keretében közös gondolkodásra hívtuk munkatársainkat.