Menü
2011. 07. 22
Mi épül itt?
2011. 07. 20-án szokatlan látogatókat kapott a Science Building építkezés. A Pécsi Kulturális Központhoz tartozó Szivárvány Gyermekház Minden, ami gép szaknapközis táborának résztvevői toppantak be ebéd után, hogy megismerkedjenek a legkülönfélébb gépek működésével.
Mi épül itt?

2011. 07. 20-án szokatlan látogatókat kapott a Science Building építkezés. A Pécsi Kulturális Központhoz tartozó Szivárvány Gyermekház Minden, ami gép szaknapközis táborának résztvevői toppantak be ebéd után, hogy megismerkedjenek a legkülönfélébb gépek működésével.
Az építkezések mellett bárki elmehet, a kerítéseken át bárki bekukucskálhat. De ki mondhatja el magáról, hogy valóban tudja, mi történik egy építkezésen? Hogy járt már a titokzatos építésvezetői konténerben, hogy bekukucskálhatott a serényen dolgozó munkások közé, hogy közelről láthatta, ahogy a betonpumpával a vasalásra pumpálják a betont, és hogy körbesétálhatott az építési területen, ahol – micsoda zaj van! – mindenütt ásnak, földet kotornak és egyengetnek?  A Minden, ami gép táborral érkező tizennégy kíváncsi kisfiú fáradhatatlan elevenséggel tette fel kifogyhatatlannak tűnő kérdéseit, bárkinek, aki az útjukba került.

 
A látogatás során munkavédelmi koordinátorok és az építkezés vezetőinek felügyelete mellett szerezhettek a gyerekek ilyen és hasonló, felejthetetlen élményeket. Társaságunk örömmel fogadta a gyermektábort, akik augusztusban visszajönnek majd – a Grabarics Építőipari Kft. pedig ígéri, hogy igyekszik különleges előadással és még több gép kipróbálásával változatosabbá tenni a programot.

Mi épül itt?
Mi épül itt?
  • A COVID-19 magyarországi megjelenésével munkáltatóként alapvető kötelezettségünkké vált az egészséges és biztonságos munkavégzés feltételeinek biztosítása. Első lépésként megtettük a legfontosabb intézkedéseket: leállítottuk az üzleti utakat és céges rendezvényeket, rendszeres értekezleteinket az online térbe helyeztük. Mindeközben megtaláltuk a módját annak, hogy ebben a különleges, rendkívüli, új kommunikációs eszközöket igénylő időszakban is közel tartsuk egymáshoz munkatársainkat a járvány elmúltáig.
  • 2020. 07. 16
    Csarnokbővítési munkálatokkal fejlesztik az INPARK Páty területét: az előregyártott vasbeton szerkezetek gyártását, szerelését és helyszíni szerelését a Grabarics Vasbeton végzi, a megbízás két épületrész kialakításáról szól.
  • Megtörtént a műszaki átadása a fonyódi Sunset Resort társasháznak, melyet a Grabarics Építőipari Kft. kivitelezett. Az épület közvetlenül a Balaton partján, a Fürdő utca 36. szám alatt létesült közvetlen kilátással a Badacsonyra.
  • A második ütem a műemléképület felújítását, illetve egy új központi épület megépítését foglalja magában. Ez utóbbi vasbeton szerkezetének építése már folyamatban van. Az építési és rekonstrukciós munkálatok folyamán óriási kihívást jelent a műemléképületben működő kórházban a folyamatos és zavartalan gyógyító tevékenység biztosítása.
  • A Grabarics Építőipari Kft. vasbeton előregyártó üzeme, a Grabarics Vasbeton nyerte el a szegedi PICK Aréna Szeged multifunkcionális sportközpont komplett előregyártott szerkezetének gyártását és helyszíni szerelését. A 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságra épülő, teljeskörűen akadálymentesített aréna 8300 nézőt befogadására lesz alkalmas, ahol nemcsak sportrendezvényeket rendezhetnek, hanem tökéletes helyszíne lesz koncerteknek, kiállításoknak.