Menü
2019. 07. 14
Megőrzi műemlékvédelmi homlokzatát az épülő fővárosi hotel
Hamarosan eléri legmagasabb pontját a Grabarics Kft. által kivitelezett négy csillagos Superior Hotel. A beruházás a főváros VI. kerületében az Eötvös utca 12-es szám alatt épül, több mint 2 milliárd forint külföldi tőke befektetéséből.A szerkezetépítési munkálatok 2018. júniusában kezdődtek és a tervek szerint 2019 augusztusában fejeződnek be.
Megőrzi műemlékvédelmi homlokzatát az épülő fővárosi hotel

A Grabarics Kft. mérnökei a tervezett felszerkezeti határoló monolit vasbeton falak helyett úgynevezett pakettfalakat terveztek a felelős statikus tervező jóváhagyásával, mely technológiával az építés a saját Hevesi előregyártó üzemben készített szerkezeteknek köszönhetően úgy gyorsult fel, hogy közben a nem ismert mechanikai tulajdonságú, a az építési területet három oldalról határoló tégla tűzfalak állékonysága sem volt veszélyeztetve a szerkezetépítés folyamán.

A műemlékvédelem alatt álló homlokzati falat az építkezés, illetve a folyamatos víztelenítés okozta lehetséges negatív hatások elkerülése érdekében stabilizálták az utcai frontra épített négy emelet magasságú acélszerkezettel.

A projektvezetés napi szintű kapcsolattartása, az építési folyamatokhoz szükséges utcai helyigény egyeztetése a szomszédos két nagykövetséggel lehetővé tette, hogy a foghíjbeépítés ellenére - mely során kizárólag az utcai területek használhatóak az érkező építési anyagok fogadására - a szerkezetépítés az utcai forgalom és a környező épületek használóinak megzavarása nélkül legyen lebonyolítható.

 

 

Megőrzi műemlékvédelmi homlokzatát az épülő fővárosi hotel
Megőrzi műemlékvédelmi homlokzatát az épülő fővárosi hotel
Megőrzi műemlékvédelmi homlokzatát az épülő fővárosi hotel
Megőrzi műemlékvédelmi homlokzatát az épülő fővárosi hotel
  • A COVID-19 magyarországi megjelenésével munkáltatóként alapvető kötelezettségünkké vált az egészséges és biztonságos munkavégzés feltételeinek biztosítása. Első lépésként megtettük a legfontosabb intézkedéseket: leállítottuk az üzleti utakat és céges rendezvényeket, rendszeres értekezleteinket az online térbe helyeztük. Mindeközben megtaláltuk a módját annak, hogy ebben a különleges, rendkívüli, új kommunikációs eszközöket igénylő időszakban is közel tartsuk egymáshoz munkatársainkat a járvány elmúltáig.
  • 2020. 07. 16
    Csarnokbővítési munkálatokkal fejlesztik az INPARK Páty területét: az előregyártott vasbeton szerkezetek gyártását, szerelését és helyszíni szerelését a Grabarics Vasbeton végzi, a megbízás két épületrész kialakításáról szól.
  • Megtörtént a műszaki átadása a fonyódi Sunset Resort társasháznak, melyet a Grabarics Építőipari Kft. kivitelezett. Az épület közvetlenül a Balaton partján, a Fürdő utca 36. szám alatt létesült közvetlen kilátással a Badacsonyra.
  • A második ütem a műemléképület felújítását, illetve egy új központi épület megépítését foglalja magában. Ez utóbbi vasbeton szerkezetének építése már folyamatban van. Az építési és rekonstrukciós munkálatok folyamán óriási kihívást jelent a műemléképületben működő kórházban a folyamatos és zavartalan gyógyító tevékenység biztosítása.
  • A Grabarics Építőipari Kft. vasbeton előregyártó üzeme, a Grabarics Vasbeton nyerte el a szegedi PICK Aréna Szeged multifunkcionális sportközpont komplett előregyártott szerkezetének gyártását és helyszíni szerelését. A 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságra épülő, teljeskörűen akadálymentesített aréna 8300 nézőt befogadására lesz alkalmas, ahol nemcsak sportrendezvényeket rendezhetnek, hanem tökéletes helyszíne lesz koncerteknek, kiállításoknak.