Menü
2019. 07. 14
Megőrzi műemlékvédelmi homlokzatát az épülő fővárosi hotel
Hamarosan eléri legmagasabb pontját a Grabarics Kft. által kivitelezett négy csillagos Superior Hotel. A beruházás a főváros VI. kerületében az Eötvös utca 12-es szám alatt épül, több mint 2 milliárd forint külföldi tőke befektetéséből.A szerkezetépítési munkálatok 2018. júniusában kezdődtek és a tervek szerint 2019 augusztusában fejeződnek be.
Megőrzi műemlékvédelmi homlokzatát az épülő fővárosi hotel

A Grabarics Kft. mérnökei a tervezett felszerkezeti határoló monolit vasbeton falak helyett úgynevezett pakettfalakat terveztek a felelős statikus tervező jóváhagyásával, mely technológiával az építés a saját Hevesi előregyártó üzemben készített szerkezeteknek köszönhetően úgy gyorsult fel, hogy közben a nem ismert mechanikai tulajdonságú, a az építési területet három oldalról határoló tégla tűzfalak állékonysága sem volt veszélyeztetve a szerkezetépítés folyamán.

A műemlékvédelem alatt álló homlokzati falat az építkezés, illetve a folyamatos víztelenítés okozta lehetséges negatív hatások elkerülése érdekében stabilizálták az utcai frontra épített négy emelet magasságú acélszerkezettel.

A projektvezetés napi szintű kapcsolattartása, az építési folyamatokhoz szükséges utcai helyigény egyeztetése a szomszédos két nagykövetséggel lehetővé tette, hogy a foghíjbeépítés ellenére - mely során kizárólag az utcai területek használhatóak az érkező építési anyagok fogadására - a szerkezetépítés az utcai forgalom és a környező épületek használóinak megzavarása nélkül legyen lebonyolítható.

 

 

Megőrzi műemlékvédelmi homlokzatát az épülő fővárosi hotel
Megőrzi műemlékvédelmi homlokzatát az épülő fővárosi hotel
Megőrzi műemlékvédelmi homlokzatát az épülő fővárosi hotel
Megőrzi műemlékvédelmi homlokzatát az épülő fővárosi hotel
  • A Sunset Resort névre keresztelt 84 lakásos társasház építése a tervek szerint halad Fonyódon. Az épület közvetlenül a Balaton partján, egy korábban üres telken, a Fürdő utca 36. szám alatt épül saját strandszakasszal. A saját strandrész mellett, saját parkolója is lesz a lakóknak.
  • Nagy megtiszteltetést jelentett számunka, mikor 2014-ben először, idén pedig hatodszor is bekerültünk a legnépszerűbb márkák közé Magyarországon és elnyertük az egyik legjelentősebb nemzetközi márkaértékelési rendszer védjegyét, a Business Superbrands címet.
  • Márciusban kilenc új autóval bővült vállalatunk gépkocsi flottája: a Volkswagen Jetta típusú járműveket a projektvezető munkakörben dolgozó munkatársaink vehették használatba. A tavasz folyamán újabb bővülés várható, melynek során új szerviz autó és teherautó érkezik a termelési folyamatok minél hatékonyabb elvégézésére.
  • Az Erbslöh német autóipari beszállító a 14 milliárd forint bővítés keretében új gyártóüzemet épít Győrben, amely így régiós termelési központjává fejlődik. Az üzem előregyártott vasbeton szerkezetének gyártását és helyszíni kivitelezését a Grabarics VasBeton munkatársai végzik, mintegy 800 millió forint értékben.
  • A Sasad Liget Lakópark 4. ütemében 297 lakás épül meg. A lakások emeleti teraszainak (mintegy 1500 m2) 60x60 cm-es lapokból álló padló burkolatát dekorbeton üzletágunk munkatársai készítik el, kőporcelán helyett betonból. A cementpadlóval szembeni legfontosabb elvárások, hogy legyen strapabíró, tartós, könnyen tisztítható, esztétikus megjelenésű.