Menü
2017. 10. 19
Megkezdődött a Sasad Liget Lakópark 5. ütemének kivitelezése
Az ingatlanfejlesztés 5. üteme a Pálinkás Antal utca, Nagyszeben út 7. és Maléter Pál u. 5 szám alatt található ingatlanon kerül megvalósításra.
Megkezdődött a Sasad Liget Lakópark 5. ütemének kivitelezése

Az ingatlanfejlesztés 5. üteme a Pálinkás Antal utca, Nagyszeben út 7. és Maléter Pál u. 5 szám alatt található ingatlanon kerül megvalósításra. A fejlesztés keretében 4 épülettömben összesen 217 lakás kerül megépítésre. Feladatunk továbbá a tárolók, egyéb helyiségek, 4 személyfelvonó, az épületekhez tartozó mélygarázs, a gépkocsilehajtó menti támfalak és transzformátor állomás, valamint külső burkolt és zöldfelületek, járdák, közlekedőrészek teljes körű megvalósítása.

A Biggeorge Holding beruházásaként épülő Sasad Liget lakópark projekt első két üteme még mintegy 10 évvel ezelőtt épült, egy másik kivitelező munkájaként. A további ütemek felépítését az akkori gazdasági környezet és a kivitelező csődje megakadályozta. A Grabarics Építőipari Kft.-vel még ebben az időben elkezdődtek a tárgyalások a projekt folytatásáról, de végül az építkezés 2016-ban indult csak újra, a tervek és kivitelezési árak aktualizálása után.

A teljes beruházás nagyságrendjét a felépülő lakások száma jól szemlélteti, különösen, ha hozzátesszük, hogy az alagsorban mindegyikhez autóbeálló és tárolóhelység tartozik. A harmadik ütemben 2017 decemberében kezdődnek a műszaki átadások, itt már a burkolók dolgoznak, ebben az íves kialakítású épületegyüttesben összesen 212 lakás épül. A negyedik ütem összesen 297 lakását, tornyos, tagolt homlokzatú tömbjeit 2018 szeptemberében vehetik át a lakók.

Az 5. ütem építése és a 6. ütem lakásainak értékesítése megkezdődött. A négy, most, illetve a közeljövőben elkészülő épületcsoportban összesen mintegy 1000 lakás készül, míg a csaknem 10 évvel ezelőtt épült 1. és 2. ütem már régóta lakott.


Sasad Liget Lakópark 5. ütem. (forrás: Biggeorge Property Zrt.)

  • Elkészült Európa egyik legmodernebb hírközléstechnikai komplexuma, ami a Narnia-regényfolyam varázslatos világára hasonlít – mondta Koltay András, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke a szervezet mérésügyi épületkomplexumának átadóján.
  • Nagyszabású létesítménnyel gazdagodott Szeged 2021 decemberében, amikor átadták a Szegedi Multifunkcionális Kézilabdacsarnokot (más nevén a PICK Arénát). ). A sportközpont komplett előregyártott szerkezetének gyártmány tervezését, az elemek gyártását és helyszíni szerelését a Grabarics Vasbeton végezte.
  • A Grabarics Development előkészítés alatt lévő projektje egy a Budapest II. kerület Pasaréten, a Kapy utca 16. szám alatti ingatlanon fog megvalósulni egy 5 lakásos társasház formájában. Jelenleg az előtervezési munkák folynak.
  • A Grabarics Dekorbeton létrehozását a Grabarics Kft. által kivitelezett munkák során felmerülő és a növekvő külső igények is indokolták. Új dekorbeton üzemünklétrehozásával egy régi álmunk vált valóra, mellyel további lépést tettünk a dekorbetonban rejlő lehetőségek jobb kiaknázása felé.
  • Egy 30 éves cég történetében szép számmal vannak nyugállományú munkatársak is, akik egykor maguk is szerves részei voltak a Grabaricsos mindennapoknak.