Menü
2014. 06. 24
Megkezdődött a dunaújvárosi Római városrész rehabilitációja
Egy közbeszerzési eljárási folyamat végeredményeként kaptunk megbízást a Római Városrész megújítási programjának kivitelezési munkának elvégzésére.
Megkezdődött a dunaújvárosi Római városrész rehabilitációja

Egy közbeszerzési eljárási folyamat végeredményeként kaptunk megbízást a Római Városrész megújítási programjának kivitelezési munkának elvégzésére.

Különösen fontos dunaújvárosi gyökerekkel rendelkező cégünk számára, hogy részt vállalhatunk Dunaújváros megújulásában, fejlesztésében annak érdekében, hogy  városunk mind élhetőbb, mind vonzóbb legyen az itt élők és az idelátogatók számára egyaránt.—Ezekkel a szavakkal kezdte ünnepi beszédét Karacs László, a Grabarics Kft. ügyvezető igazgatója a Dunaújváros Római Városrész Rehabilitációjának lakossági fórummal egybekötött ünnepélyes projektnyitóján 2014. május 13-án.

A Római városrész az ország—sőt egy városi legenda szerint Közép-Európa—egyik legsűrűbben lakott területe, ahol most 6 hónapon keresztül tartó, uniós forrásból megvalósuló program keretében közterek, parkok, sportpályák, gyalogos sétányok is újjáépülnek, az utcák új bútorokat kapnak, továbbá a közbiztonság javítása érdekében kamerás megfigyelőrendszer is kiépítésre kerül. Mindezek mellett megújításra kerülnek az épületek homlokzatai is.

  • A Grabarics Építőipari Kft. vasbeton előregyártó üzeme, a Grabarics Vasbeton nyerte el a szegedi PICK Aréna Szeged multifunkcionális sportközpont komplett előregyártott szerkezetének gyártását és helyszíni szerelését. A 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságra épülő, teljeskörűen akadálymentesített aréna 8300 nézőt befogadására lesz alkalmas, ahol nemcsak sportrendezvényeket rendezhetnek, hanem tökéletes helyszíne lesz koncerteknek, kiállításoknak.
  • Ütemterv szerint haladnak a Balaton egyik legnagyobb ingatlanfejlesztésének, a karibi beach stílusú BalaLand Residence 112 lakásból álló luxus apartmanház építési munkái.
  • Gödöllő több mint 30 ezer lakójának régóta vágya és igénye egy korszerű és megfelelő befogadóképességű uszoda. Ez már 2012 táján is megfogalmazódott, de az eltelt évek alatt a társadalmi igényt a Szent István Egyetem bővülése és a kötelező úszásoktatás bevezetése egyaránt erősítette. Végül hosszú előzmények után a tényleges kivitelezés a munkagödörrel és a terület elhatárolással 2018-ban indult, mára pedig zökkenőmentesen, látványos ütemben halad.
  • Elkészült a Budai Irgalmasrendi Kórház első üteme, melynek keretében új épületszárnnyal bővült a kórház. Az építés időszaka alatt mindvégig működött a régi épületben az összes fekvőbetegosztály, a járóbeteg szakrendelésekkel együtt.
  • A Grabarics Építőipari Kft. nyílt közbeszerzési eljárás keretében elnyerte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság „EMC mérőlabor és szerverközpont építése” projekt kivitelezési jogát. Az új épületszárny - egy többfunkciós műszaki létesítmény - nagyszabású bontási és építési munkálatai május végén indulnak az NMHH Visegrádi utcai telephelyén