Menü
2014. 06. 24
Megkezdődött a dunaújvárosi Római városrész rehabilitációja
Egy közbeszerzési eljárási folyamat végeredményeként kaptunk megbízást a Római Városrész megújítási programjának kivitelezési munkának elvégzésére.
Megkezdődött a dunaújvárosi Római városrész rehabilitációja

Egy közbeszerzési eljárási folyamat végeredményeként kaptunk megbízást a Római Városrész megújítási programjának kivitelezési munkának elvégzésére.

Különösen fontos dunaújvárosi gyökerekkel rendelkező cégünk számára, hogy részt vállalhatunk Dunaújváros megújulásában, fejlesztésében annak érdekében, hogy  városunk mind élhetőbb, mind vonzóbb legyen az itt élők és az idelátogatók számára egyaránt.—Ezekkel a szavakkal kezdte ünnepi beszédét Karacs László, a Grabarics Kft. ügyvezető igazgatója a Dunaújváros Római Városrész Rehabilitációjának lakossági fórummal egybekötött ünnepélyes projektnyitóján 2014. május 13-án.

A Római városrész az ország—sőt egy városi legenda szerint Közép-Európa—egyik legsűrűbben lakott területe, ahol most 6 hónapon keresztül tartó, uniós forrásból megvalósuló program keretében közterek, parkok, sportpályák, gyalogos sétányok is újjáépülnek, az utcák új bútorokat kapnak, továbbá a közbiztonság javítása érdekében kamerás megfigyelőrendszer is kiépítésre kerül. Mindezek mellett megújításra kerülnek az épületek homlokzatai is.

  • Hamarosan eléri legmagasabb pontját a Grabarics Kft. által kivitelezett négy csillagos Superior Hotel. A beruházás a főváros VI. kerületében az Eötvös utca 12-es szám alatt épül, több mint 2 milliárd forint külföldi tőke befektetéséből.A szerkezetépítési munkálatok 2018. júniusában kezdődtek és a tervek szerint 2019 augusztusában fejeződnek be.
  • A Sunset Resort névre keresztelt 84 lakásos társasház építése a tervek szerint halad Fonyódon. Az épület közvetlenül a Balaton partján, egy korábban üres telken, a Fürdő utca 36. szám alatt épül saját strandszakasszal. A saját strandrész mellett, saját parkolója is lesz a lakóknak.
  • Nagy megtiszteltetést jelentett számunka, mikor 2014-ben először, idén pedig hatodszor is bekerültünk a legnépszerűbb márkák közé Magyarországon és elnyertük az egyik legjelentősebb nemzetközi márkaértékelési rendszer védjegyét, a Business Superbrands címet.
  • Márciusban kilenc új autóval bővült vállalatunk gépkocsi flottája: a Volkswagen Jetta típusú járműveket a projektvezető munkakörben dolgozó munkatársaink vehették használatba. A tavasz folyamán újabb bővülés várható, melynek során új szerviz autó és teherautó érkezik a termelési folyamatok minél hatékonyabb elvégézésére.
  • Az Erbslöh német autóipari beszállító a 14 milliárd forint bővítés keretében új gyártóüzemet épít Győrben, amely így régiós termelési központjává fejlődik. Az üzem előregyártott vasbeton szerkezetének gyártását és helyszíni kivitelezését a Grabarics VasBeton munkatársai végzik, mintegy 800 millió forint értékben.