Menü
2020. 10. 20
Már állítják a pilléreket
Az alapozási munkák befejezését követően nagy erővel zajlanak a szegedi kézilabdacsarnok szerkezetépítési munkálatai. Az akadémia előregyártott szerkezete már elkészült. A PICK Aréna Szeged multifunkcionális sportközpont komplett előregyártott szerkezetének gyártását és helyszíni szerelését a Grabarics Vasbeton végzi.
Már állítják a pilléreket

 

A teljes körűen akadálymentes kézilabdacsarnok 8300 férőhellyel épül meg a felső Tisza-Parton, a volt városi stadion helyén. A projekt a 2022-es férfi kézilabda-Eb helyszínéül is szolgáló kézilabdacsarnokot, valamint egy kétpályás edzőcsarnokot is magában foglal. Emellett egy legalább 80 fős konferenciaterem, négy edzőterem, valamint két bemelegítő terem is megépül. A projekt mellett épülő kétpályás edzőcsarnokon felül, a kézilabda-utánpótlásra gondolva egy akadémiai, kollégiumi részleget is kialakítanak, ami több mint 30 gyermek elszállásolását teszi lehetővé bentlakásos formában.

A nemzetközi előírásoknak megfelelő lelátószerkesztéssel legalább 5500 nézőhely kiszolgálását kell biztosítani a fő kerengő szintről (első emelet). Ezért itt alakítják ki a büféket, a vizesblokkokat, és a ruhatárakat. Szintén itt kerülnek kialakításra a televíziós közvetítést biztosító kamerahelyek is. A fennmaradó 2800 nézőhely megközelítését pedig egy felső kerengőről kell megoldani. A két szint között közvetlen lépcsős kapcsolatok létesülnek.

 

Már állítják a pilléreket
Már állítják a pilléreket
Már állítják a pilléreket
Már állítják a pilléreket
Már állítják a pilléreket