Menü
2017. 07. 05
Magyar sikerek a S.ARCH Architecture Awards-on
A 46 országból beérkező anyag idei díj shortlist-jébe három magyar építésziroda is bekerült, egyik az A4 Stúdió által a Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthona számára tervezett új épülete, mely vállalatunk kivitelezésében valósult meg.
Magyar sikerek a S.ARCH Architecture Awards-on

A 46 országból beérkező anyag idei díj shortlist-jébe három magyar építésziroda is bekerült, egyik az A4 Stúdió által a Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthona számára tervezett új épülete, mely vállalatunk kivitelezésében valósult meg.
2017-ben negyedik éve rendezik meg a S.ARCH utazó építészeti világkonferenciát, melynek idei helyszínét a Hong Kong-i Egyetem Építész Kara (HKU Faculty of Architecture) biztosította. A program három részből állt: a nemzetközi előzsűri által kiválasztott, díjra jelölt megépült épületek és építészeti tervek prezentációja után az elmúlt évek építészeti és építészetelméleti kutatásait bemutató előadásokat hallgathatták meg a résztvevők.

A 46 országból beérkező anyag idei díj shortlist-jébe három magyar építésziroda is bekerült: az A4 Stúdió által a Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthona számára tervezett új épülete, valamint a NARMER Építészeti Stúdió és a BME Építőművészeti Doktori Iskolája együttműködésében készített Rudapithecus Látványtár a megépült épület kategóriában, míg a friss alapítású CAN Architects az új MOME Campus tervpályázatra készített javaslatával az építészeti terv kategóriában volt érintett.

A két napig tartó bemutatók után az eredményhirdetés örömünnep volt a magyar résztvevőknek, ugyanis mindhárom projekt dicséretben (honourable mention) részesült. A nemzetközi zsűri - melynek tagjai a rendező szervezeteken kívül olyan jelentős építészirodákat képviseltek a világ minden tájáról, mint Grimshaw, Richard Meier and Partners Architects, Snøhetta, Zaha Hadid Architects, Baumschlager Eberle vagy az amerikai ARCH20 folyóirat - értékelte a Kendik Géza gondos, odafigyelő tervezői magatartását és az ennek köszönhető, látássérült lakóival szolidáris házát, a Vasáros Zsolt DLA vezette tervezői csapat kimagasló részletképzésű, időtlen térbeliséget hordozó védő, kiállító és bemutató épületegyüttesét és előremutató példának állította a fiatal győri építészek alkotta csapat kortárs oktatási terekből szövődő, a régi épületet szervesen integráló egyetemfejlesztési tervét.

A záró vacsorán jó volt hallani az olyan kedves kommentárokat, mint a University of Melbourne-t képviselő Chris Ryan szavai: "El kell mennem újra Magyarországra - úgy látszik, a kortárs építészet ott történik." Lehet, hogy néha Távol-Keletig kell mennünk, hogy láthassuk, de jó érezni is, nemcsak tudni, hogy van itthon is nemzetközi minőségű építészet.

Forrás: octogon

  • Elkészült Európa egyik legmodernebb hírközléstechnikai komplexuma, ami a Narnia-regényfolyam varázslatos világára hasonlít – mondta Koltay András, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke a szervezet mérésügyi épületkomplexumának átadóján.
  • Nagyszabású létesítménnyel gazdagodott Szeged 2021 decemberében, amikor átadták a Szegedi Multifunkcionális Kézilabdacsarnokot (más nevén a PICK Arénát). ). A sportközpont komplett előregyártott szerkezetének gyártmány tervezését, az elemek gyártását és helyszíni szerelését a Grabarics Vasbeton végezte.
  • A Grabarics Development előkészítés alatt lévő projektje egy a Budapest II. kerület Pasaréten, a Kapy utca 16. szám alatti ingatlanon fog megvalósulni egy 5 lakásos társasház formájában. Jelenleg az előtervezési munkák folynak.
  • A Grabarics Dekorbeton létrehozását a Grabarics Kft. által kivitelezett munkák során felmerülő és a növekvő külső igények is indokolták. Új dekorbeton üzemünklétrehozásával egy régi álmunk vált valóra, mellyel további lépést tettünk a dekorbetonban rejlő lehetőségek jobb kiaknázása felé.
  • Egy 30 éves cég történetében szép számmal vannak nyugállományú munkatársak is, akik egykor maguk is szerves részei voltak a Grabaricsos mindennapoknak.