Menü
2020. 01. 17
Kezd előbújni az állványzat mögül az Irgalmasrendi Kórház új tömbje a Margit hídnál
Az eddig csak látványterveken létező új, Szathmáry Zsolt és Kiss Zsolt István tervezte épülettömb homlokzatának Frankel Leó úti, illetve Vidra utcai része már alakot öltött.
Kezd előbújni az állványzat mögül az Irgalmasrendi Kórház új tömbje a Margit hídnál

 

Az épület négy pinceszintet foglal magába, amelyből 3 szint mélygarázs, a -1-es szint pedig egyfajta konyhatechnológiai tér, illetve elektromos trafóhelyiség – azok a funkciók találhatók meg itt, melyek használatosak lesznek az építkezés második ütemében is.

Mivel az épület egy 1903-ban épült neogót műemléképület közvetlen szomszédja, stílusa figyelembe veszi annak jegyeit. Továbbá a látványterveken az új tömb földszinti részének téglaborítása és a homlokzat vöröses sávjai egyaránt a régi kórház tégladíszítésére hasonlítanak, ahogy a fal sárga árnyalata is. Ám ez leginkább akkor lesz majd szembetűnő, ha elindul a beruházás második fele, amely a műemléképület felújítását is magába foglalja.

Kezd előbújni az állványzat mögül az Irgalmasrendi Kórház új tömbje a Margit hídnál
Kezd előbújni az állványzat mögül az Irgalmasrendi Kórház új tömbje a Margit hídnál
  • Újabb állomáshoz érkezett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Visegrádi utcai épületkomplexumának bővítése: Karas Monika, a hatóság elnöke és Sorbán János gazdasági igazgató letették az új többfunkciós műszaki épületrész alapkövét. A többek között mérőlaborokat, egy rendezvényközpontot és egy szerverközpontot magába foglaló épületegyüttest 2022-ben adják majd át.
  • Építési körképünk második állomása a gödöllői uszoda kivitelezése, a projektről helyszíni tudósítás alábbi videóban tekinthető meg.
  • A Grabarics Vasbeton gyártja és kivitelezi a Petroszolg Karbantartó és Szolgáltató Kft új, karbantartási, szolgálati, irányítási funkciókat ellátó épületének előregyártott vasbeton szerkezetét Tiszaújvárosban. Az új épület területe mintegy 10 000 m2. A Petroszolg Kft-t 1994-ben alapították, a MOL Nyrt. 100% -os tulajdonú vállalata.
  • A COVID-19 magyarországi megjelenésével munkáltatóként alapvető kötelezettségünkké vált az egészséges és biztonságos munkavégzés feltételeinek biztosítása. Első lépésként megtettük a legfontosabb intézkedéseket: leállítottuk az üzleti utakat és céges rendezvényeket, rendszeres értekezleteinket az online térbe helyeztük. Mindeközben megtaláltuk a módját annak, hogy ebben a különleges, rendkívüli, új kommunikációs eszközöket igénylő időszakban is közel tartsuk egymáshoz munkatársainkat a járvány elmúltáig.
  • 2020. 07. 16
    Csarnokbővítési munkálatokkal fejlesztik az INPARK Páty területét: az előregyártott vasbeton szerkezetek gyártását, szerelését és helyszíni szerelését a Grabarics Vasbeton végzi, a megbízás két épületrész kialakításáról szól.