Menü
2013. 01. 29
Házszentelő ünnepség a Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthonában
Február 6-án ünnepélyes keretek között került átadásra a Grabarics Kft. kivitelezésében készült Fővárosi Önkormányzat Baross utcai Idősek Otthona I. üteme.
Házszentelő ünnepség a Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthonában

Február 6-án ünnepélyes keretek között került átadásra a Grabarics Kft. kivitelezésében készült Fővárosi Önkormányzat Baross utcai Idősek Otthona I. üteme. Az átadón részt vett többek között dr. Szentes Tamás főpolgármester-helyettes, Bartók Béla újpesti Fidesz-frakcióvezető, a Gazdasági és Pénzügyi Ellenőrzési Bizottság elnöke, Skultéti József, a főváros szociálpolitikai osztályának vezetője, Horváth Zoltán, az Egek Királynéja-főplébánia plébánosa, valamint vállalatunk részéről Grabarics Gábor cégvezető.
Az eseményen elhangzott, hogy a több mint százéves idősotthont Újpest városa hozta létre, amelyben eredetileg gyógyíthatatlan, helyi illetőségű betegeket ápoltak a karmelita rendbeli apácák segítségével. A második világháború után az intézmény Újpest kezeléséből átkerült a fővároshoz, amely kizárólag belső felújításokat végzett el. Az épület állaga az utóbbi években folyamatosan romlott. 2002-es döntésében a főváros elrendelte ugyan az immár idősotthonként működő intézmény rekonstrukcióját, ám megvalósulására egészen mostanáig várni kellett. A beruházás a közelmúltban lezárult. Az első ütemben a régi helyett egy új szárnnyal gazdagodott az otthon, szép belső terekkel, zöldfelülettel, új bútorokkal, befogadóképessége pedig 150 főre bővült.
 
Az elmúlt időszak nehéz volt itt lakónak és itt dolgozónak egyaránt – tekintett vissza a múltba ünnepi beszédében Juhász Lászlóné, az intézmény igazgatója, miután ismertette a létesítmény történetét. Magam és kollégáim nevében csak azt mondhatom, nagyon örülünk az új épületnek – tette hozzá.
 
Grabarics Gábor beszédében megköszönte az intézmény vezetőségének, hogy az ünnepségen felszólalók sorában a kivitelező cég számára is helyet biztosítottak. Elmondta, hogy a kivitelezés során a szereplők között konstruktív volt az együttműködés, mely lehetővé tette, hogy a házat határidőre s elvárt minőségben adhatták át, egyúttal reményét fejezte ki hogy mind az idős gondozottak, mind az ott dolgozók jól érzik majd magukat a megszépült intézményben. A jókívánságok zálogaként a kivitelező vállalat vezetője régi néphagyomány szerint egy kenyeret nyújtott át az intézmény vezetőjének.

 
– Ma házszentelőre jöttünk össze, és azt szeretnénk, hogy az itt élők teljes és boldog életet élhessenek, s mi biztosítani tudjuk számukra ehhez a feltételeket – hangzott el dr. Szentes Tamás főpolgármester-helyettes ünnepi beszédében. Hozzátette: – Szeretnénk, ha az itt élők örömüket lelnék a most átadott épületben, amely funkciójában is el tudná látni azokat a feladatokat, amelyeket megálmodtak a tervezők.
Az épület már száz éve hozzátartozik Újpest életéhez. Akkor vásárolta meg a város, és hozta létre benne az ápolási intézményt – mondta el az átadáson Bartók Béla, az Újpestet képviselő Fidesz-frakcióvezető.

 
Az ünnepségen Horváth Zoltán, az Egek Királynéja-főplébánia plébánosa megszentelte az új épületet, majd Harsányi Gábor kétszeres Jászai Mari-díjas színész műsorát és a pohárköszöntőt követően állófogadás várta a meghívott vendégeket.

A beruházás második ütemében augusztus végéig az intézmény kastély része újul meg teljesen, további közösségi terekkel bővítve az idősek otthonát.

Házszentelő ünnepség a Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthonában
Házszentelő ünnepség a Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthonában
Házszentelő ünnepség a Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthonában
Házszentelő ünnepség a Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthonában
  • Elkészült Európa egyik legmodernebb hírközléstechnikai komplexuma, ami a Narnia-regényfolyam varázslatos világára hasonlít – mondta Koltay András, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke a szervezet mérésügyi épületkomplexumának átadóján.
  • Nagyszabású létesítménnyel gazdagodott Szeged 2021 decemberében, amikor átadták a Szegedi Multifunkcionális Kézilabdacsarnokot (más nevén a PICK Arénát). ). A sportközpont komplett előregyártott szerkezetének gyártmány tervezését, az elemek gyártását és helyszíni szerelését a Grabarics Vasbeton végezte.
  • A Grabarics Development előkészítés alatt lévő projektje egy a Budapest II. kerület Pasaréten, a Kapy utca 16. szám alatti ingatlanon fog megvalósulni egy 5 lakásos társasház formájában. Jelenleg az előtervezési munkák folynak.
  • A Grabarics Dekorbeton létrehozását a Grabarics Kft. által kivitelezett munkák során felmerülő és a növekvő külső igények is indokolták. Új dekorbeton üzemünklétrehozásával egy régi álmunk vált valóra, mellyel további lépést tettünk a dekorbetonban rejlő lehetőségek jobb kiaknázása felé.
  • Egy 30 éves cég történetében szép számmal vannak nyugállományú munkatársak is, akik egykor maguk is szerves részei voltak a Grabaricsos mindennapoknak.