Menü
2019. 11. 05
Hamarosan befejeződik az úthálózat felújítása a Puskás Stadion környékén
A Grabarics cégcsoporthoz tartozó Grabarics Út és Közmű Kft. kivitelezésében a Dózsa György úton közel egy kilométer hosszan újul meg a burkolat, továbbá járdák és kerékpárutak felújítását is magába foglalja a beruházás.
Hamarosan befejeződik az úthálózat felújítása a Puskás Stadion környékén

 

A Puskás Ferenc Stadion környékén lévő utak és járdák a Grabarics Út és Közmű Kft. kivitelezésében újulnak meg. A munkálatok augusztus 3-án kezdődtek meg, és várhatóan október első felében be is fejeződik az építkezés.

A burkolatfelújítás egy közel egy kilométeres szakaszt foglal magába a Dózsa György úton, a Kerepesi úti csomóponttól a Thököly úti csomópontig. A szakaszon 12 ezer négyzetméternyi kopórétegcsere történt 4 centiméter vastagságban.

A beruházás részeként megépült 2200 négyzetméternyi járda is a Dózsa György úton, amely a stadionhoz kapcsolódó jegyárusító pénztárak és a beléptető kapuk közötti szakaszt foglalja magába, itt közel 400 méteres szakasz kapott öntött aszfalt burkolatot. A Stefánia úton a jegypénztárak és beléptetőkapuk közötti 200 méteres szakaszon járda- és kerékpárútfelújítást végez a kivitelező.

A projektből hátralévő egy hétben valósul meg néhány gyalogos sziget kialakítása, a végleges forgalomtechnikai elemek elhelyezése, a burkolati jelek festése, valamint járdaaszfaltozás. Ezen kívül létesül továbbá egy új, akadálymentesített, taktilis burkolattal ellátott gyalogosátkelőhely, amit a látáskorlátozottak is használhatnak.

A burkolatfelújítás miatt forgalmi rend változása van érvényben, a 2x2 sávos közlekedés 2x1 sávosra szűkült, a meglévő buszparkolók ugyanúgy megmaradtak, viszont a stadion felőli oldalon végig autós parkolóhelyek lesznek kialakítva, és a forgalmi iránnyal megfelelően mind a két sáv mellett kerékpársávot kap a szakasz.

Hamarosan befejeződik az úthálózat felújítása a Puskás Stadion környékén
Hamarosan befejeződik az úthálózat felújítása a Puskás Stadion környékén
  • A COVID-19 magyarországi megjelenésével munkáltatóként alapvető kötelezettségünkké vált az egészséges és biztonságos munkavégzés feltételeinek biztosítása. Első lépésként megtettük a legfontosabb intézkedéseket: leállítottuk az üzleti utakat és céges rendezvényeket, rendszeres értekezleteinket az online térbe helyeztük. Mindeközben megtaláltuk a módját annak, hogy ebben a különleges, rendkívüli, új kommunikációs eszközöket igénylő időszakban is közel tartsuk egymáshoz munkatársainkat a járvány elmúltáig.
  • 2020. 07. 16
    Csarnokbővítési munkálatokkal fejlesztik az INPARK Páty területét: az előregyártott vasbeton szerkezetek gyártását, szerelését és helyszíni szerelését a Grabarics Vasbeton végzi, a megbízás két épületrész kialakításáról szól.
  • Megtörtént a műszaki átadása a fonyódi Sunset Resort társasháznak, melyet a Grabarics Építőipari Kft. kivitelezett. Az épület közvetlenül a Balaton partján, a Fürdő utca 36. szám alatt létesült közvetlen kilátással a Badacsonyra.
  • A második ütem a műemléképület felújítását, illetve egy új központi épület megépítését foglalja magában. Ez utóbbi vasbeton szerkezetének építése már folyamatban van. Az építési és rekonstrukciós munkálatok folyamán óriási kihívást jelent a műemléképületben működő kórházban a folyamatos és zavartalan gyógyító tevékenység biztosítása.
  • A Grabarics Építőipari Kft. vasbeton előregyártó üzeme, a Grabarics Vasbeton nyerte el a szegedi PICK Aréna Szeged multifunkcionális sportközpont komplett előregyártott szerkezetének gyártását és helyszíni szerelését. A 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságra épülő, teljeskörűen akadálymentesített aréna 8300 nézőt befogadására lesz alkalmas, ahol nemcsak sportrendezvényeket rendezhetnek, hanem tökéletes helyszíne lesz koncerteknek, kiállításoknak.