Menü
2019. 11. 05
Hamarosan befejeződik az úthálózat felújítása a Puskás Stadion környékén
A Grabarics cégcsoporthoz tartozó Grabarics Út és Közmű Kft. kivitelezésében a Dózsa György úton közel egy kilométer hosszan újul meg a burkolat, továbbá járdák és kerékpárutak felújítását is magába foglalja a beruházás.
Hamarosan befejeződik az úthálózat felújítása a Puskás Stadion környékén

 

A Puskás Ferenc Stadion környékén lévő utak és járdák a Grabarics Út és Közmű Kft. kivitelezésében újulnak meg. A munkálatok augusztus 3-án kezdődtek meg, és várhatóan október első felében be is fejeződik az építkezés.

A burkolatfelújítás egy közel egy kilométeres szakaszt foglal magába a Dózsa György úton, a Kerepesi úti csomóponttól a Thököly úti csomópontig. A szakaszon 12 ezer négyzetméternyi kopórétegcsere történt 4 centiméter vastagságban.

A beruházás részeként megépült 2200 négyzetméternyi járda is a Dózsa György úton, amely a stadionhoz kapcsolódó jegyárusító pénztárak és a beléptető kapuk közötti szakaszt foglalja magába, itt közel 400 méteres szakasz kapott öntött aszfalt burkolatot. A Stefánia úton a jegypénztárak és beléptetőkapuk közötti 200 méteres szakaszon járda- és kerékpárútfelújítást végez a kivitelező.

A projektből hátralévő egy hétben valósul meg néhány gyalogos sziget kialakítása, a végleges forgalomtechnikai elemek elhelyezése, a burkolati jelek festése, valamint járdaaszfaltozás. Ezen kívül létesül továbbá egy új, akadálymentesített, taktilis burkolattal ellátott gyalogosátkelőhely, amit a látáskorlátozottak is használhatnak.

A burkolatfelújítás miatt forgalmi rend változása van érvényben, a 2x2 sávos közlekedés 2x1 sávosra szűkült, a meglévő buszparkolók ugyanúgy megmaradtak, viszont a stadion felőli oldalon végig autós parkolóhelyek lesznek kialakítva, és a forgalmi iránnyal megfelelően mind a két sáv mellett kerékpársávot kap a szakasz.

Hamarosan befejeződik az úthálózat felújítása a Puskás Stadion környékén
Hamarosan befejeződik az úthálózat felújítása a Puskás Stadion környékén
  • Az eddig csak látványterveken létező új, Szathmáry Zsolt és Kiss Zsolt István tervezte épülettömb homlokzatának Frankel Leó úti, illetve Vidra utcai része már alakot öltött.
  • Mindenek előtt, nagyon Boldog Új Évet kívánunk Mindenkinek! Ezúton szeretnénk újra megköszönni Partnereink és Kollégáink kitüntető bizalmát, igyekszünk megszolgálni továbbra is a felénk tanúsított pozitívumokat és természetesen igyekszünk megfelelni a 2020-as év kihívásainak is! Szinte minden évet úgy zárunk, hogy sok izgalmas dolog történt velünk és egy mozgalmas időszakot hagytunk hátra. Nem volt ez másképp 2019-ben sem.
  • Hevesi vasbeton előregyártó üzemünktevékenységi körében vezető szerepet tölt be az lőregyártott vasbeton szerkezeti munkák teljes körű kivitelezése. Az üzem komplett csarnokszerkezek, többszintesépületvázak, pillérek, gerendák, lépcsők, szelemenek, lábazatipanelek, támfalak, egyedi vasbeton termékek gyártásátvégzi szabadpiaci megrendelésre és saját generálkivitelezési megbízásaihoz kapcsolódóan.
  • „Fogadj örökbe egy óvodát” címmel országos mozgalom indult 2019 második felében. A halmozottan hátrányos helyzetű óvodákért induló mozgalomhoz csatlakozhat bárki, aki segíteni szeretne a mélyszegénységben élő gyermekeknek. Használt, de jó állapotú ruhákkal, játékokkal, íróeszközökkel, szappannal – bármilyen hasonló adománnyal. A Grabarics csapatával úgy gondoltuk, olyan helyen segítünk, ahol a legnagyobb szükség van ránk
  • Vállalatunk projektmegvalósítási osztálya és társosztályai közötti gördülékeny, konstruktív együttműködés biztosítása volt a fő témája annak az októberben megrendezett Grabarics workshopnak, melynek keretében közös gondolkodásra hívtuk munkatársainkat.