Menü
2017. 05. 31
Grabarics VasBeton GVB -új időszámítás Hevesen
A hevesi vasbeton előregyártó üzem teljes kapacitását átvette a Grabarics Építőipari Kft.
Grabarics VasBeton GVB -új időszámítás Hevesen

A hevesi vasbeton előregyártó üzem teljes kapacitását átvette a Grabarics Építőipari Kft. A korábban hányatott sorsú, de korszerű üzemben Grabarics VasBeton, azaz GVB márkanév alatt új időszámítás kezdődik. Változik a termelés, az értékesítés és a termékszerkezet, ahogy lecserélődött a gyár teljes vezérkara és mérnökállománya is.
Eközben a fizikai dolgozók munkahelye nemcsak megmarad, de létszámuk várhatóan a duplájára bővül, ami a régió számára is új álláslehetőségeket jelent. A Grabarics VasBeton, GVB márkanév hamarosan a Grabarics Kft. arculatához illeszkedő, de önálló, sajátos megjelenéssel közvetíti az üzem tevékenységét.

Egyműszakos munkarendben 900-1000 m3 beton feldolgozását teszi lehetővé a hevesi gyártóbázis – ismertette a lépés részleteit Grabarics Gábor cégvezető. Az üzem elsősorban előregyártott vasbeton termékeket, különböző szerkezeti elemeket készít. A korábbi úgynevezett lágyvasas és előfeszített szerkezeti elemek előregyártásán felül kéregpanel gyártással egészült ki a kapacitás, a zsalupark bővítésével, valamint  a betonacél előregyártás napirenden lévő fejlesztésével. Az elkészített termékek 50-60 százalékát a cég saját generálkivitelezői tevékenysége során használja fel, míg a fennmaradó kapacitásokat a szabad piacon értékesíti majd.

A legfontosabb változások a 7500 m2 alapterületű üzem működését, piaci jelenlétét érintik. A korábbi viszonyokat egy stabil, minden tekintetben kiszámítható gyakorlat váltja. Az új gyár a vasbeton elemek gyártásán és szállításán át a szerkezeti vázak összeszereléséig teljeskörű szolgáltatást nyújt. A megrendelők szempontjából egy másik üzemről beszélhetünk, hiszen minden, amivel találkoznak új a korábbi viszonyokhoz képest – hívta fel a figyelmet a vezető. A létesítmény a tervek szerint a teljes hazai vasbeton-előregyártó kapacitás mintegy 10-12 százalékát adja, és a vállalat megalapozott várakozásai szerint az ágazati konjunktúrának köszönhetően az értékesítés sem ütközik majd akadályokba.

  • Elkészült Európa egyik legmodernebb hírközléstechnikai komplexuma, ami a Narnia-regényfolyam varázslatos világára hasonlít – mondta Koltay András, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke a szervezet mérésügyi épületkomplexumának átadóján.
  • Nagyszabású létesítménnyel gazdagodott Szeged 2021 decemberében, amikor átadták a Szegedi Multifunkcionális Kézilabdacsarnokot (más nevén a PICK Arénát). ). A sportközpont komplett előregyártott szerkezetének gyártmány tervezését, az elemek gyártását és helyszíni szerelését a Grabarics Vasbeton végezte.
  • A Grabarics Development előkészítés alatt lévő projektje egy a Budapest II. kerület Pasaréten, a Kapy utca 16. szám alatti ingatlanon fog megvalósulni egy 5 lakásos társasház formájában. Jelenleg az előtervezési munkák folynak.
  • A Grabarics Dekorbeton létrehozását a Grabarics Kft. által kivitelezett munkák során felmerülő és a növekvő külső igények is indokolták. Új dekorbeton üzemünklétrehozásával egy régi álmunk vált valóra, mellyel további lépést tettünk a dekorbetonban rejlő lehetőségek jobb kiaknázása felé.
  • Egy 30 éves cég történetében szép számmal vannak nyugállományú munkatársak is, akik egykor maguk is szerves részei voltak a Grabaricsos mindennapoknak.