Menü
2014. 01. 08
Folyamatos figyelem a baleset-megelőzésen
A biztonságosabb és lehetőség szerint balesetmentes munkavégzés érdekében vállalatunk idén kiemelt figyelmet fordít a baleset-megelőzésre.
Folyamatos figyelem a baleset-megelőzésen

A biztonságosabb és lehetőség szerint balesetmentes munkavégzés érdekében vállalatunk idén kiemelt figyelmet fordít a baleset-megelőzésre. Akciósorozatunk első állomása a 2013.12.14-én megrendezett egész napos munkavédelmi oktatás volt.
2013. 12. 14.-én szombaton Vállalatunk vezetése –  munkavédelmi szakembereink jelzése alapján – 8 órás munkavédelmi oktatási napot szervezett dunaújvárosi központunkban. Munkavédelmi koordinátorunk a cég munkabiztonsági szaktanácsadója segítségével egy olyan programot állított össze, amely minden területre kiterjedően elemezte, ismertette a tudnivalókat, bemutatta a projektek munkavédelmi dokumentumait, azok kezelését.

A rendezvény megtartására, a műszaki szakemberek termelésből történő kivonására több okból került sor, azonban a legfontosabb, hogy a munkahelyi ellenőrzések tapasztalatai azt mutatták, egyre több a veszélyhelyzet az építkezéseken.

A programra meghívást kapott Ift József, a Novotransz Kft. ügyvezetője, aki a függesztő eszközökről, azok használatáról, vizsgálatáról tartott előadást. Meghívást kapott dr. Kemény János üzemorvos, aki előadásában az elsősegélynyújtásról az üzemorvosi szolgálat feladatairól szólt. Munkavédelmi szaktanácsadónk az alvállalkozói munka összehangolását, a munkavédelmi koordinátor szerepének fontosságát elemezte, munkavédelmi koordinátorunk pedig az építkezéseken használatos munkavédelmi dokumentáció kezelését részletezte.

  • Az alapozási munkák befejezését követően nagy erővel zajlanak a szegedi kézilabdacsarnok szerkezetépítési munkálatai. Az akadémia előregyártott szerkezete már elkészült. A PICK Aréna Szeged multifunkcionális sportközpont komplett előregyártott szerkezetének gyártását és helyszíni szerelését a Grabarics Vasbeton végzi.
  • Az áruházlánc megbízásából ALDI áruház építését kezdtük meg szeptember második felében Budapest VIII. kerületében. Az új, 1600 m2-es áruház egy meglévő épület átalakításával kerül megépítésre. Immár 9 éve, 2011-ben kapta meg a Grabarics Építőipari Kft. első megbízását Aldi diszkont áruház kivitelezésére Budapest XX. kerületében.
  • Újabb állomáshoz érkezett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Visegrádi utcai épületkomplexumának bővítése: Karas Monika, a hatóság elnöke és Sorbán János gazdasági igazgató letették az új többfunkciós műszaki épületrész alapkövét. A többek között mérőlaborokat, egy rendezvényközpontot és egy szerverközpontot magába foglaló épületegyüttest 2022-ben adják majd át.
  • Építési körképünk második állomása a gödöllői uszoda kivitelezése, a projektről helyszíni tudósítás alábbi videóban tekinthető meg.
  • A Grabarics Vasbeton gyártja és kivitelezi a Petroszolg Karbantartó és Szolgáltató Kft új, karbantartási, szolgálati, irányítási funkciókat ellátó épületének előregyártott vasbeton szerkezetét Tiszaújvárosban. Az új épület területe mintegy 10 000 m2. A Petroszolg Kft-t 1994-ben alapították, a MOL Nyrt. 100% -os tulajdonú vállalata.