Menü
2015. 03. 01
Elkészült a milliárdos beruházás a Római városrészben
A projekt műszaki átadás-átvétele 2015.02.27.-én megkezdődött. Az ezt követő 10 nap során műszakilag ellenőrzik a beruházást, a szigetelésben érintett lakótömböket és közterületeket.
Elkészült a milliárdos beruházás a Római városrészben

A projekt műszaki átadás-átvétele 2015.02.27.-én megkezdődött. Az ezt követő 10 nap során műszakilag ellenőrzik a beruházást, a szigetelésben érintett lakótömböket és közterületeket.
2015. 03.05.-én szakhatóságokkal is végigjárják az érintett területeket.A bejárások során talált hibák kijavítását követően sor kerülhet a projekt hivatalos zárására. Sági Péter, a DV N Zrt. vezérigazgatója megköszönte a lakók türelmét. Mint mondta, voltak kisebb hibák, problémák, de összességében jól fogadták a lakók a fejlesztést. Bevezettek egy úgynevezett lakónaplót, amelyben a lakók leírhatták észrevételeiket, javaslataikat, problémáikat. Ezeket igyekeztek mind megválaszolni, a hibákat javítani, a felvetésekre pedig megoldást találni.

A kivitelező a Grabarics Kft. tavaly júniusban kezdte meg a munkálatokat. A projekt során 749 lakás kapott hőszigetelést, sétánnyá alakították a Váci utcát, két focipályát létesítettek, felújították a Pajtás utcai óvodát, és közösségi helyiséggé alakították át a volt APEH-irodát.
A lakótömbök szigetelése 360 millió forintot tett ki. Ha kiszámoljuk, a 749 lakástulajdonos 500-500 ezer forint értékű támogatást az önkormányzattól az energetikai megtakarítással – tudtuk meg Sági Pétertől, aki azt is hozzátette, az országban egyedülálló módon, önrész szükségessége nélkül nyerte a város az 1,2 milliárd forint értékű pályázatot.

Próbáltunk minden szükséges munkálatot dunaújvárosi alvállalkozókkal végezni. Helyi cégek dolgoztak az épületeknél és a beszállításnál, csak különleges esetekben kellett más vállalkozás segítségét kérni – hangsúlyozta Kertai Csaba, a Grabarics Kft. projektvezetője.
Érdekességként, néhány statisztikai adattal szolgált a projektvezető. Összesen 32 000 négyzetméternyi homlokzati szigetelést végeztek, ehhez 65 000 darab szigetelő tábla, 226 000 lyukasztás, 350 000 kilogramm ragasztó és 80 tonna festék kellett. A római városrészben 6300 négyzetméternyi felület kapott térburkolatot, amelyhez 158 000 téglát használtak fel. 7000 négyzetméteren újult meg a zöldterületet: 6800 növényt, 59 fát ültettek, továbbá 61 padot és 50 szemetest helyeztek ki.

A kertészeti munkálatokat a DVG Zrt. végezte el. A volt APEH-iroda helyén egy nonprofit szolgáltató központot alakítottak ki. Az már biztos, hogy itt kap helyet a körzeti megbízotti rendőr. A többi helyiség civil szervezetek, közösségek rendelkezésére fog állni. Lehetőség lesz itt nagyobb program megvalósítására is, hiszen 100 négyzetméteres termet is kialakítottak.

Gebei Bálint, a Dózsa Lakásfenntartó Szövetkezet ügyvezető igazgatója is megköszönte a város támogatását. Mint mondta, megszépült a környék, amelynek igazi képét tavasszal lehet majd látni, amikor is a parkos részek zöldülni fognak. A visszajelzéseik alapján jó érzéssel fogadták a lakók a megújult városrészt, azt kapták, amire vártak, minden téren elégedettek. – A megszépült környezetben kedvet kaptak a lakóközösségek ahhoz, hogy önálló, kisebb beruházásokat vállaljanak, ezáltal is szebbé téve a környezetüket – tette hozzá Gebei Bálint.
A projekt keretében öt térfigyelő kamerát helyeztek ki a Rómain, amellyel látható a pályázat által felújított terület, valamit a parkolók nagy része.

Elkészült a milliárdos beruházás a Római városrészben
  • Elkészült Európa egyik legmodernebb hírközléstechnikai komplexuma, ami a Narnia-regényfolyam varázslatos világára hasonlít – mondta Koltay András, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke a szervezet mérésügyi épületkomplexumának átadóján.
  • Nagyszabású létesítménnyel gazdagodott Szeged 2021 decemberében, amikor átadták a Szegedi Multifunkcionális Kézilabdacsarnokot (más nevén a PICK Arénát). ). A sportközpont komplett előregyártott szerkezetének gyártmány tervezését, az elemek gyártását és helyszíni szerelését a Grabarics Vasbeton végezte.
  • A Grabarics Development előkészítés alatt lévő projektje egy a Budapest II. kerület Pasaréten, a Kapy utca 16. szám alatti ingatlanon fog megvalósulni egy 5 lakásos társasház formájában. Jelenleg az előtervezési munkák folynak.
  • A Grabarics Dekorbeton létrehozását a Grabarics Kft. által kivitelezett munkák során felmerülő és a növekvő külső igények is indokolták. Új dekorbeton üzemünklétrehozásával egy régi álmunk vált valóra, mellyel további lépést tettünk a dekorbetonban rejlő lehetőségek jobb kiaknázása felé.
  • Egy 30 éves cég történetében szép számmal vannak nyugállományú munkatársak is, akik egykor maguk is szerves részei voltak a Grabaricsos mindennapoknak.