Menü
2017. 05. 31
ALDI lett az egykori jéggyár helyén
Hamarosan megnyitja az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. legújabb, sorban a 120. magyarországi áruházát Budapesten.
ALDI lett az egykori jéggyár helyén

Hamarosan megnyitja az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. legújabb, sorban a 120. magyarországi áruházát Budapesten. Az épület a XIV. kerületben, a Szugló u.- Kövér Lajos utca kereszteződésében helyezkedik el. A területen az átalakítás kezdetekor meglévő épületek voltak. A Fővárosi Tervtárban fellelt iratokból pedig kiderült, hogy az épület az 1900-as évek elején jéggyárként épült, majd később többször átalakult, bontottak le belőle és építettek hozzá, legutóbb pedig sportközpontként üzemelt.

A kivitelezés kezdetekor a kerítéssel körbevett telken egy többszintes csarnoképület, egy portaépület, egy L-alakú, részben emeletes lakó-raktár-iroda funkciójú épület állt, ez utóbbiban egy, csak az ingatlant ellátó trafó is helyet kapott. Az épületek egységes stílusú, kialakítású és megjelenésű építmények voltak, melyek a korábbi tulajdonos stílusát tükrözték. Bár az épület 100 éves, nem védett, nem műemlék. Annyi bizonyos, hogy az épületek egyes részei különböző korúak, a fellelhető dokumentációkból azonban nem lehetett egyértelműen kideríteni, hogy melyik épületrész mikor épült. Minden bizonnyal a főépület (csarnok) volt a legrégebbi. A meglévő-megmaradó nyúlványos főépület átalakítása során a pillérekről levertük a vakolatot, így most látszó téglapillérként jelennek meg. A homlokzati falak továbbra is vakolt, festett felületet kaptak, de törtfehér színben.

Az egész épület műkő lábazatot kapott. A meglévő nyílászárók nagy része befalazásra, vagy elbontásra került. Az épület bejáratát áthelyeztük, ami nyitottabb megjelenést biztosít új portálszerkezettel és előtetővel. Az épület belső és külső terepszintje közötti kb. 50 cm-es szintkülönbség feltöltésre került, egy síkba hoztuk, így akadálymentes lett a közlekedés. Épületen belül a meglévő födémek és válaszfalak, ill. belső kitöltőfalak nagy részét elbontottuk, csak a statikailag szükséges merevítések lettek megtartva. A két vizesblokkot (férfi és női) leszámítva az épületbelső egy nagy összefüggő tér lett. A komfortosabb közlekedés miatt szélfogó került kialakításra és kerámia padlóburkolat készült. Az egész épület korszerű és energiatakarékos hűtés-fűtés rendszert, valamint új elektromos hálózatot kapott.

  • Tavalyi évben, az Örökbe fogadok egy ovit! program indulását követően, 4000-en fogadtak örökbe egy ovit, gyerekházat, tanodát, gyermekotthont. Nagy büszkeséggel beszélünk arról, hogy részesei vagyunk azoknak, akik naggyá tették ezt a kezdeményezést a figyelmükkel és a társaságukkal!
  • A Grabarics Építőipari Kft. duális képzése során a hallgatók a cég saját mérnökeitől tanulhatják meg, hogy az egyetemen hallottakat, miképpen tudják alkalmazni az építőiparban. Vagyis vállalati körülmények között szerezhetnek gyakorlati ismereteket.
  • A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság komplex műszaki székházának építése november első hetében újabb jelentős lépéshez érkezett, melynek keretében megtörtént az első toronydaru telepítése. A második toronydarut várhatóan január első napjaiban állítjuk fel.
  • Az alapozási munkák befejezését követően nagy erővel zajlanak a szegedi kézilabdacsarnok szerkezetépítési munkálatai. Az akadémia előregyártott szerkezete már elkészült. A PICK Aréna Szeged multifunkcionális sportközpont komplett előregyártott szerkezetének gyártását és helyszíni szerelését a Grabarics Vasbeton végzi.
  • Az áruházlánc megbízásából ALDI áruház építését kezdtük meg szeptember második felében Budapest VIII. kerületében. Az új, 1600 m2-es áruház egy meglévő épület átalakításával kerül megépítésre. Immár 9 éve, 2011-ben kapta meg a Grabarics Építőipari Kft. első megbízását Aldi diszkont áruház kivitelezésére Budapest XX. kerületében.