Menü
2017. 10. 11
Aláírásra került a gödöllői uszoda építési szerződése
Sajtótájékoztatón látta vendégül a média munkatársait június 27-én Vécsey László, a gödöllői központú választókerület kormánypárti országgyűlési képviselője.
Aláírásra került a gödöllői uszoda építési szerződése

Sajtótájékoztatón látta vendégül a média munkatársait június 27-én Vécsey László, a gödöllői központú választókerület kormánypárti országgyűlési képviselője. A politikus a gödöllői uszodaépítés szerződésének aláírása témakörben hirdette meg az eseményt, ami jelen volt a létesítmény beruházója, kivitelezője és tervezője.

A 2014 márciusában bejelentett fejlesztés megvalósításának folyamatában fontos momentum volt a június eleji kormányhatározat Magyar Közlönyben történt megjelenése, amivel egyértelművé vált, hogy a beruházás első üteméhez szükséges anyagi fedezetet biztosított. Időközben arra is fény derült, hogy a gödöllői uszoda építésének első ütemét (600 fős lelátó, 50 méteres versenymedence, 6x10 méteres tanmedence, öltözők, wellness-részleg, kiszolgáló egységek) a 2016 decemberében kiírt közbeszerzési eljárás során – a beérkezett négy ajánlat közül – nyertes, budapesti székhelyű Grabarics Építőipari Kft. valósíthatja meg.

Jelenleg az építési engedélyezési eljárás és a kiviteli tervek készítése van folyamatban.

A vonatkozó szerződést a cég képviseletében Karacs László ügyvezető (balra), a Nemzeti Sportközpontok nevében pedig Kovács Norbert főigazgató (jobbra) írta alá Vécsey László parlamenti képviselő, illetve Jánosi János szadai építész, mint tervező jelenlétében, a gödöllői Rézgombos Inkubátorházban.

Aláírásra került a gödöllői uszoda építési szerződése
Aláírásra került a gödöllői uszoda építési szerződése
  • Az alapozási munkák befejezését követően nagy erővel zajlanak a szegedi kézilabdacsarnok szerkezetépítési munkálatai. Az akadémia előregyártott szerkezete már elkészült. A PICK Aréna Szeged multifunkcionális sportközpont komplett előregyártott szerkezetének gyártását és helyszíni szerelését a Grabarics Vasbeton végzi.
  • Az áruházlánc megbízásából ALDI áruház építését kezdtük meg szeptember második felében Budapest VIII. kerületében. Az új, 1600 m2-es áruház egy meglévő épület átalakításával kerül megépítésre. Immár 9 éve, 2011-ben kapta meg a Grabarics Építőipari Kft. első megbízását Aldi diszkont áruház kivitelezésére Budapest XX. kerületében.
  • Újabb állomáshoz érkezett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Visegrádi utcai épületkomplexumának bővítése: Karas Monika, a hatóság elnöke és Sorbán János gazdasági igazgató letették az új többfunkciós műszaki épületrész alapkövét. A többek között mérőlaborokat, egy rendezvényközpontot és egy szerverközpontot magába foglaló épületegyüttest 2022-ben adják majd át.
  • Építési körképünk második állomása a gödöllői uszoda kivitelezése, a projektről helyszíni tudósítás alábbi videóban tekinthető meg.
  • A Grabarics Vasbeton gyártja és kivitelezi a Petroszolg Karbantartó és Szolgáltató Kft új, karbantartási, szolgálati, irányítási funkciókat ellátó épületének előregyártott vasbeton szerkezetét Tiszaújvárosban. Az új épület területe mintegy 10 000 m2. A Petroszolg Kft-t 1994-ben alapították, a MOL Nyrt. 100% -os tulajdonú vállalata.