Menü
2023. 01. 12
A W-Scope Corporation első európai üzemét Nyíregyházán hozza létre, amely új – lítium-ion akkumulátorokhoz használt - szeparátorfilm gyártását végzi majd
Az 1200 új munkahelyet teremtő, 720 millió euró értékű projekt az idei év eddigi legnagyobb beruházásának számít.
A W-Scope Corporation első európai üzemét Nyíregyházán hozza létre, amely új – lítium-ion akkumulátorokhoz használt - szeparátorfilm gyártását végzi majd

A Samsung Engineering, mint a projekt fővállalkozójának megbízásából a Grabarics Kft. teljesíti a gyártó bázis kiszolgáló épületeinek kivitelezését. A vállalás részeként iroda- gazdasági- és közműkiszolgáló épületek valósulnak meg, összesen 30.000 négyzetmétert meghaladó alapterülettel.

  • Az új üzemcsarnok kétszer akkora lett, mint a régi épületük volt, a bruttó alapterület mintegy 5 500 négyzetméter kiterjedésű. A létesítmény előregyártott vasbeton vázszerkezetét a Grabarics Vasbeton tervezte és gyártotta.
  • A következő generáció szakembereinek képzését felelősen gondolkodó építőipari vállalatként kiemelt figyelemmel követjük, szeretnénk benne aktívan részt vállalni. Az idei tanévkezdésre az Óbudai Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi karának két tanterme is teljesen megújulhatott a Grabarics Kft. jóvoltából.
  • Budapest megújuló Duna-parti szakaszán, a Rákóczi-híd és a Petőfi-híd között húzódó Lechner Ödön fasoron található Infinity Resort vegyes rendeltetésű lakóépület műszaki készültségi foka elérte a 8. emelet feletti födém elkészültének állapotát.
  • Fontos mérföldkőhöz érkezett a német thyssenkrupp konszern jászfényszarui gyárkomplexumának bővítése. A vállalat gyáraiban elektronikus kormányrendszereket, valamint elektromos- és belsőégésű motorokhoz szükséges komponenseket gyártanaknemzetközi autóipari vevők számára. A thyssenkrupp magas minőségű termékei iránt a jelenlegi kihívásokban bővelkedő időszakban is folyamatos a kereslet, ezért döntött a vállalat a bővítés mellett.
  • Újabb áruházzal bővült az ALDI magyarországi üzlethálózata. A vállalat augusztus 25-én megnyitotta harmadik miskolci üzletét, a Nagyváthy János utca 2. szám alatt. Ezzel 158 tagúvá bővült az ALDI hazai hálózata. A GRABARICS és az ALDI együttműködése 2011-ben kezdődött, eddig 11 ALDI áruház megépítésén (melyek között szerepel a 100. és 150. áruház kivitelezése), illetve 32 működő áruházban látványpékségek kialakításán dolgoztunk együtt, melyek összértéke csaknem 4,5 milliárd forint.