Menü
2022. 09. 20
A thyssenkrupp 16,5 milliárdból bővíti jászfényszarui kormányrendszer-gyárának kapacitását
Fontos mérföldkőhöz érkezett a német thyssenkrupp konszern jászfényszarui gyárkomplexumának bővítése. A vállalat gyáraiban elektronikus kormányrendszereket, valamint elektromos- és belsőégésű motorokhoz szükséges komponenseket gyártanaknemzetközi autóipari vevők számára. A thyssenkrupp magas minőségű termékei iránt a jelenlegi kihívásokban bővelkedő időszakban is folyamatos a kereslet, ezért döntött a vállalat a bővítés mellett.
A thyssenkrupp 16,5 milliárdból bővíti jászfényszarui kormányrendszer-gyárának kapacitását

A kapacitás-bővítő beruházás révén mintegy 11.000 m2-rel növekszik a jászfényszarui gyár területe, továbbá a gyárterületen belül kialakítanak egy 3,500 m2-es kamionparkolót is. A termelőegységek, gépek és gyártósorok az új csarnok befejezését követően 2025 végéig folyamatosan állnak üzembe.

„A COVID járvány és az Európa határvidékén zajló háború sohasem látott helyzetet teremtett az egész világ számára az elmúlt években. Különösen igaz ez egy olyan komplex iparág esetében, mint az autóipar. A thyssenkrupp hosszú távon tervez Magyarországon, ezért tovább folytatja fejlesztéseit az országban.”- emelte ki Marc de Bastos Eckstein, a thyssenkrupp Components Technology Hungary ügyvezetője az épülő gyár szeptember 15-i bokréta ünnepségén.

A thyssenkrupp sikertörténete 1999-ben kezdődött Magyarországon, amikor magyar mérnökök és a thyssenkrupp közösen új, elektromechanikus kormányrendszerek fejlesztésébe fogtak. A vállalat mára bekerült a 100 legnagyobb hazai foglalkoztató és a legkedveltebb munkahely közé is, és ott van a top 50 exportbevételt produkáló hazai vállalat között. 2015-től kezdődően a thyssenkrupp összességében több mint 150 milliárd forint beruházást hajtott végre Magyarországon. A thyssenkrupp és Grabarics Kft. együttműködése 2016-ban kezdődött, mely során két helyszínen, Debrecenben és Jászfényszarun építettünk gyárat a thyssenkrupp számára. A jászfényszarui üzemben azóta már több kapacitás-bővítő beruházás megvalósításán is együtt dolgozott a két cég. A jelenlegi beruházás előregyártott vasbeton vázszerkezetének tervezését, gyártását, szállítását és helyszíni szerelését a Grabarics Vasbeton végezte.

 

A thyssenkrupp 16,5 milliárdból bővíti jászfényszarui kormányrendszer-gyárának kapacitását
A thyssenkrupp 16,5 milliárdból bővíti jászfényszarui kormányrendszer-gyárának kapacitását
A thyssenkrupp 16,5 milliárdból bővíti jászfényszarui kormányrendszer-gyárának kapacitását
  • Budapest megújuló Duna-parti szakaszán, a Rákóczi-híd és a Petőfi-híd között húzódó Lechner Ödön fasoron található Infinity Resort vegyes rendeltetésű lakóépület műszaki készültségi foka elérte a 8. emelet feletti födém elkészültének állapotát.
  • Újabb áruházzal bővült az ALDI magyarországi üzlethálózata. A vállalat augusztus 25-én megnyitotta harmadik miskolci üzletét, a Nagyváthy János utca 2. szám alatt. Ezzel 158 tagúvá bővült az ALDI hazai hálózata. A GRABARICS és az ALDI együttműködése 2011-ben kezdődött, eddig 11 ALDI áruház megépítésén (melyek között szerepel a 100. és 150. áruház kivitelezése), illetve 32 működő áruházban látványpékségek kialakításán dolgoztunk együtt, melyek összértéke csaknem 4,5 milliárd forint.
  • Az Accor, a világ vezető vendéglátóipari csoportja és a magyar Dreamland Holding turisztikai ingatlanfejlesztő csoport partnerségi megállapodást írt alá két ötcsillagos szálloda üzemeltetésére, a hotelek az idei év utolsó negyedévében nyílnak meg
  • A thyssenkrupp és a Grabarics Kft. sikeres együttműködése még 2016-ban vette kezdetét, amikor a Jászfényszarun két üzemet építettünk a thyssenkrupp számára, ahol kormányművek és hengerfejbe integrált vezérműtengelyek gyártása folyik 2018-tól.
  • Nagyszabású ingatlanfejlesztés vette kezdetét Budapest IX. kerületének egyik legdinamikusabban fejlődő városrészében: a Rákóczi-híd és a Petőfi-híd között húzódó Lechner Ödön fasoron egy 1500 m2 alapterületű telekingatlanon, közel 14.000 m2-es, egyedi lakásokat kínáló, multifunkciós lakókomplexum valósul meg