Menü
2022. 09. 20
A thyssenkrupp 16,5 milliárdból bővíti jászfényszarui kormányrendszer-gyárának kapacitását
Fontos mérföldkőhöz érkezett a német thyssenkrupp konszern jászfényszarui gyárkomplexumának bővítése. A vállalat gyáraiban elektronikus kormányrendszereket, valamint elektromos- és belsőégésű motorokhoz szükséges komponenseket gyártanaknemzetközi autóipari vevők számára. A thyssenkrupp magas minőségű termékei iránt a jelenlegi kihívásokban bővelkedő időszakban is folyamatos a kereslet, ezért döntött a vállalat a bővítés mellett.
A thyssenkrupp 16,5 milliárdból bővíti jászfényszarui kormányrendszer-gyárának kapacitását

A kapacitás-bővítő beruházás révén mintegy 11.000 m2-rel növekszik a jászfényszarui gyár területe, továbbá a gyárterületen belül kialakítanak egy 3,500 m2-es kamionparkolót is. A termelőegységek, gépek és gyártósorok az új csarnok befejezését követően 2025 végéig folyamatosan állnak üzembe.

„A COVID járvány és az Európa határvidékén zajló háború sohasem látott helyzetet teremtett az egész világ számára az elmúlt években. Különösen igaz ez egy olyan komplex iparág esetében, mint az autóipar. A thyssenkrupp hosszú távon tervez Magyarországon, ezért tovább folytatja fejlesztéseit az országban.”- emelte ki Marc de Bastos Eckstein, a thyssenkrupp Components Technology Hungary ügyvezetője az épülő gyár szeptember 15-i bokréta ünnepségén.

A thyssenkrupp sikertörténete 1999-ben kezdődött Magyarországon, amikor magyar mérnökök és a thyssenkrupp közösen új, elektromechanikus kormányrendszerek fejlesztésébe fogtak. A vállalat mára bekerült a 100 legnagyobb hazai foglalkoztató és a legkedveltebb munkahely közé is, és ott van a top 50 exportbevételt produkáló hazai vállalat között. 2015-től kezdődően a thyssenkrupp összességében több mint 150 milliárd forint beruházást hajtott végre Magyarországon. A thyssenkrupp és Grabarics Kft. együttműködése 2016-ban kezdődött, mely során két helyszínen, Debrecenben és Jászfényszarun építettünk gyárat a thyssenkrupp számára. A jászfényszarui üzemben azóta már több kapacitás-bővítő beruházás megvalósításán is együtt dolgozott a két cég. A jelenlegi beruházás előregyártott vasbeton vázszerkezetének tervezését, gyártását, szállítását és helyszíni szerelését a Grabarics Vasbeton végezte.

 

A thyssenkrupp 16,5 milliárdból bővíti jászfényszarui kormányrendszer-gyárának kapacitását
A thyssenkrupp 16,5 milliárdból bővíti jászfényszarui kormányrendszer-gyárának kapacitását
A thyssenkrupp 16,5 milliárdból bővíti jászfényszarui kormányrendszer-gyárának kapacitását
  • Elkészült Európa egyik legmodernebb hírközléstechnikai komplexuma, ami a Narnia-regényfolyam varázslatos világára hasonlít – mondta Koltay András, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke a szervezet mérésügyi épületkomplexumának átadóján.
  • Nagyszabású létesítménnyel gazdagodott Szeged 2021 decemberében, amikor átadták a Szegedi Multifunkcionális Kézilabdacsarnokot (más nevén a PICK Arénát). ). A sportközpont komplett előregyártott szerkezetének gyártmány tervezését, az elemek gyártását és helyszíni szerelését a Grabarics Vasbeton végezte.
  • A Grabarics Development előkészítés alatt lévő projektje egy a Budapest II. kerület Pasaréten, a Kapy utca 16. szám alatti ingatlanon fog megvalósulni egy 5 lakásos társasház formájában. Jelenleg az előtervezési munkák folynak.
  • A Grabarics Dekorbeton létrehozását a Grabarics Kft. által kivitelezett munkák során felmerülő és a növekvő külső igények is indokolták. Új dekorbeton üzemünklétrehozásával egy régi álmunk vált valóra, mellyel további lépést tettünk a dekorbetonban rejlő lehetőségek jobb kiaknázása felé.
  • Egy 30 éves cég történetében szép számmal vannak nyugállományú munkatársak is, akik egykor maguk is szerves részei voltak a Grabaricsos mindennapoknak.