Menü
2022. 05. 05
A Magyar Posta új logisztikai központtal gyarapodik Veszprémben
Zöldmezős beruházással több százmillió forintból épül a Magyar Posta új logisztikai depója Veszprémben. Az új üzemcsarnokot a Grabarics Kft. építi, melynek alapkövét március 22-én tették le a bakonyi megyeszékhelyen. A depó bruttó alapterülete mintegy 5500 négyzetméter.
A Magyar Posta új logisztikai központtal gyarapodik Veszprémben

 

A Grabarics Kft. feladata a teljes körű tervezés és kulcsrakész generálkivitelezés elvégzése. A megépülő csarnok komplett előregyártott vasbeton vázszerkezetének gyártmánytervezését, gyártását, helyszínre szállítását és szerelési munkáit a Grabarics Vasbeton végzi.

Az új épület a Magyar Posta jelenlegi, veszprémi vasútállomás melletti egységénél kétszer nagyobb lesz, és 15 000 négyzetméter burkolt terület veszi majd körül. Az üzem a mai modern csomaglogisztikai elvárásoknak megfelelően, két oldalán hét dokkolóval, hat szintbeli ipari és két extra kapuval épül, amelyek a kézbesítő járművek és a szállító kamionok kezelését szolgálják. Az új depó A Grabarics Kft. által megvalósuló depó Veszprém térségében 209 települést, mintegy 305 ezer embert szolgál ki és több mint 160 ember dolgozik majd ott.

 

A Magyar Posta új logisztikai központtal gyarapodik Veszprémben
A Magyar Posta új logisztikai központtal gyarapodik Veszprémben
A Magyar Posta új logisztikai központtal gyarapodik Veszprémben
  • 2022. április 27-én felkerült a bokréta a fővárosi Visegrádi utcában lévő Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) új székházára. A 2020 májusában kezdődött kivitelezést a Grabarics Kft. végzi.
  • Új ALDI élelmiszeráruház kialakítására kaptunk megbízást a Hofer Magyarország Kft-től. Az új áruház Miskolcon kerül megvalósításra egy meglévő, kétszintes épület felújításával. Az áruházműszaki átadása 2022 júliusában várható.
  • 2022. 03. 29
    A német thyssenkrupp több milliárd forint értékű beruházást hajt végre Jászfényszarun, közvetlenül a meglévő Steering üzeme bővítéseként. A több hónapos tender eljárást követően a thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft. ismét bizalmat szavazott a Grabarics Kft-nek az új létesítmény megépítésére.
  • Hamarosan elkészül a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Visegrádi utcai telephelyén az új többfunkciós műszaki épület tartószerkezete, ezzel egyidőben az épület eléri legmagasabb pontját.
  • A Sangsin Magyarország Kft. jászberényi gyárában elektromos autók akkumulátoraihoz készítenek fém beépítő kereteket, elsősorban a Samsung SDI számára. A megrendelések folyamatos növekedése miatt a vállalat egy 10,5 milliárd forintos üzembővítési projektről döntött, ezzel a fejlesztéssel 150 új munkahely jön létre.