Menü
2021. 11. 03
A Magyar Posta a NIPÜF Csoport legújabb fejlesztésének a bérlője
Több mint tízezer négyzetméter alapterületű, új logisztikai csarnoképület fejlesztése indult el októberben, Veszprémben, a Szentkirályszabadja szellemváros területén, a repülőtér mellett.
A Magyar Posta a NIPÜF Csoport legújabb fejlesztésének a bérlője

 

A fejlesztést a hazai és nemzetközi ipari ingatlanpiaci szegmensben több évtizedes fejlesztési, értékesítési és projektvezetői tapasztalattal rendelkező, magyar állami tulajdonú NIPÜF Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. (Inpark) végzi. A Grabarics Kft. feladata a teljes körű tervezés és kulcsrakész generálkivitelezés elvégzése.

A nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházás bérlője a Magyar Posta Zrt. lesz, részükre 4824 m2-en épül csarnok és iroda. A fennmaradó 4895 m2 spekulatív tér, ahol 4391 m2 csarnok plusz épül meg, plusz 504 m2 opciós csarnok rész megépítésére van lehetőség. A fejlesztés során helyet kap még egy 19 m2-es portaépület, illetve 40 000 m2 útépítés is a beruházás része. A munkaterület átadás-átvétele október 18-án megtörtént. A fejlesztés átadására várhatóan 2022 őszén kerül sor.

  • Zöldmezős beruházással több százmillió forintból épül a Magyar Posta új logisztikai depója Veszprémben. Az új üzemcsarnokot a Grabarics Kft. építi, melynek alapkövét március 22-én tették le a bakonyi megyeszékhelyen. A depó bruttó alapterülete mintegy 5500 négyzetméter.
  • 2022. április 27-én felkerült a bokréta a fővárosi Visegrádi utcában lévő Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) új székházára. A 2020 májusában kezdődött kivitelezést a Grabarics Kft. végzi.
  • Új ALDI élelmiszeráruház kialakítására kaptunk megbízást a Hofer Magyarország Kft-től. Az új áruház Miskolcon kerül megvalósításra egy meglévő, kétszintes épület felújításával. Az áruházműszaki átadása 2022 júliusában várható.
  • 2022. 03. 29
    A német thyssenkrupp több milliárd forint értékű beruházást hajt végre Jászfényszarun, közvetlenül a meglévő Steering üzeme bővítéseként. A több hónapos tender eljárást követően a thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft. ismét bizalmat szavazott a Grabarics Kft-nek az új létesítmény megépítésére.
  • Hamarosan elkészül a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Visegrádi utcai telephelyén az új többfunkciós műszaki épület tartószerkezete, ezzel egyidőben az épület eléri legmagasabb pontját.