Menü
2021. 11. 03
A Magyar Posta a NIPÜF Csoport legújabb fejlesztésének a bérlője
Több mint tízezer négyzetméter alapterületű, új logisztikai csarnoképület fejlesztése indult el októberben, Veszprémben, a Szentkirályszabadja szellemváros területén, a repülőtér mellett.
A Magyar Posta a NIPÜF Csoport legújabb fejlesztésének a bérlője

 

A fejlesztést a hazai és nemzetközi ipari ingatlanpiaci szegmensben több évtizedes fejlesztési, értékesítési és projektvezetői tapasztalattal rendelkező, magyar állami tulajdonú NIPÜF Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. (Inpark) végzi. A Grabarics Kft. feladata a teljes körű tervezés és kulcsrakész generálkivitelezés elvégzése.

A nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházás bérlője a Magyar Posta Zrt. lesz, részükre 4824 m2-en épül csarnok és iroda. A fennmaradó 4895 m2 spekulatív tér, ahol 4391 m2 csarnok plusz épül meg, plusz 504 m2 opciós csarnok rész megépítésére van lehetőség. A fejlesztés során helyet kap még egy 19 m2-es portaépület, illetve 40 000 m2 útépítés is a beruházás része. A munkaterület átadás-átvétele október 18-án megtörtént. A fejlesztés átadására várhatóan 2022 őszén kerül sor.

  • A Grabarics Kft. kivitelezésében valósul meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fényeslitkén az East-West Gate (EWG) intermodális kombiterminál, mintegy 125 hektáros területen.
  • A Grabarics Development Kft. nem teljesen új szereplő az ingatlanfejlesztés területén, hiszen Lakásinvest Kft. néven már 2000 és 2005 között új építésű lakások fejlesztésében, építésében és értékesítésében vett részt.
  • A minőség elkötelezettje az élet minden területén, a munkájában és a privát szférában egyaránt. Grabarics Gábor a családjuk nevét viselő építőipari vállalatcsoport résztulajdonosa és irányítója. A cégvezetővel Várkonyi Zsolt, a Dunaújvárosi Hírlap főszerkesztője beszélgetett.
  • A XV. kerületben található, 60 lakásos társasház a Grabarics Development Kft. saját ingatlanfejlesztése, amely Rákospalota szívében, a városházával szemben található. A lakópark kivitelezését a dunaújvárosi kötődésű Grabarics Építőipari Kft. végezte.
  • 15 év alatt 200 milliárd forintot ruházott be Magyarországon a vállalat. Jelentős mérföldkőhöz érkezett az ALDI Magyarország országos hálózatfejlesztése: 2021.07.08-án Pécsett, a Nyugati Iprari út 1. szám alatt megnyílt a vállalat 150. áruháza, amely egyúttal a negyedik ALDI-üzlet a baranyai megyeszékhelyen.