Menü
2018. 12. 08
A hegaui építőszövetkezet csúcstámadóként látja magát
Németországi fióktelepünk műszaki csapata 2017 januárjában kezdte meg a K2 projekt kivitelezését Radolfzellben. A megbízó a projektet a Himalája csúcsa után „K2”-nek keresztelte el, és már a szimbolikus első kapavágásnál óriási igényekről, magasra tett mércéről, kimagasló követelményekről beszélt.
A hegaui építőszövetkezet csúcstámadóként látja magát

S valóban, az építtető magas célt tűzött ki. A kivitelezés során három épületben 50 bérlakás és a köztük lévő mélygarázs megépítésére kerül sor úgy, hogy négy lakásban bent maradtak a lakók. Építészeti szempontból sem egyszerű a feladat, mert az újonnan épülő részeket és az emeletráépítést az 1965-ben felépült épülettel harmonikusan kellett összehozni. A projekt további különlegessége, hogy bár új lakótereket biztosítanak, a modernizálással és emeletráépítéssel csak nagyon keveset kell beépíteni a tájból. Az építőszövetkezet a 2019 elejére elkészülő projekttel azoknak a munkavállóknak kíván – nem eladó bérlakásként -lakóteret kínálni, akik az új ipartelepekkel – amit például cégünk a svájci Baumer cég számára épített 2017-ben – Stockachba érkeznek.


Érdekesség, hogy az építész tervező hagyta magát a „K2” magassági mámorral megfertőzni: először csalódást okozott neki a névadás, mert csak a második legmagasabb csúcsról van szó. Azonban a kiváló hegymászó, Reinhold Messner a „K2”-t valamikor a „hegyek hegyének” nevezte. Így megvigasztalódva hivatkozott az építész a projekttel szembeni magas követelményekre.

  • Elkészült Európa egyik legmodernebb hírközléstechnikai komplexuma, ami a Narnia-regényfolyam varázslatos világára hasonlít – mondta Koltay András, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke a szervezet mérésügyi épületkomplexumának átadóján.
  • Nagyszabású létesítménnyel gazdagodott Szeged 2021 decemberében, amikor átadták a Szegedi Multifunkcionális Kézilabdacsarnokot (más nevén a PICK Arénát). ). A sportközpont komplett előregyártott szerkezetének gyártmány tervezését, az elemek gyártását és helyszíni szerelését a Grabarics Vasbeton végezte.
  • A Grabarics Development előkészítés alatt lévő projektje egy a Budapest II. kerület Pasaréten, a Kapy utca 16. szám alatti ingatlanon fog megvalósulni egy 5 lakásos társasház formájában. Jelenleg az előtervezési munkák folynak.
  • A Grabarics Dekorbeton létrehozását a Grabarics Kft. által kivitelezett munkák során felmerülő és a növekvő külső igények is indokolták. Új dekorbeton üzemünklétrehozásával egy régi álmunk vált valóra, mellyel további lépést tettünk a dekorbetonban rejlő lehetőségek jobb kiaknázása felé.
  • Egy 30 éves cég történetében szép számmal vannak nyugállományú munkatársak is, akik egykor maguk is szerves részei voltak a Grabaricsos mindennapoknak.