Menü
2018. 12. 08
A hegaui építőszövetkezet csúcstámadóként látja magát
Németországi fióktelepünk műszaki csapata 2017 januárjában kezdte meg a K2 projekt kivitelezését Radolfzellben. A megbízó a projektet a Himalája csúcsa után „K2”-nek keresztelte el, és már a szimbolikus első kapavágásnál óriási igényekről, magasra tett mércéről, kimagasló követelményekről beszélt.
A hegaui építőszövetkezet csúcstámadóként látja magát

S valóban, az építtető magas célt tűzött ki. A kivitelezés során három épületben 50 bérlakás és a köztük lévő mélygarázs megépítésére kerül sor úgy, hogy négy lakásban bent maradtak a lakók. Építészeti szempontból sem egyszerű a feladat, mert az újonnan épülő részeket és az emeletráépítést az 1965-ben felépült épülettel harmonikusan kellett összehozni. A projekt további különlegessége, hogy bár új lakótereket biztosítanak, a modernizálással és emeletráépítéssel csak nagyon keveset kell beépíteni a tájból. Az építőszövetkezet a 2019 elejére elkészülő projekttel azoknak a munkavállóknak kíván – nem eladó bérlakásként -lakóteret kínálni, akik az új ipartelepekkel – amit például cégünk a svájci Baumer cég számára épített 2017-ben – Stockachba érkeznek.


Érdekesség, hogy az építész tervező hagyta magát a „K2” magassági mámorral megfertőzni: először csalódást okozott neki a névadás, mert csak a második legmagasabb csúcsról van szó. Azonban a kiváló hegymászó, Reinhold Messner a „K2”-t valamikor a „hegyek hegyének” nevezte. Így megvigasztalódva hivatkozott az építész a projekttel szembeni magas követelményekre.

  • Hamarosan eléri legmagasabb pontját a Grabarics Kft. által kivitelezett négy csillagos Superior Hotel. A beruházás a főváros VI. kerületében az Eötvös utca 12-es szám alatt épül, több mint 2 milliárd forint külföldi tőke befektetéséből.A szerkezetépítési munkálatok 2018. júniusában kezdődtek és a tervek szerint 2019 augusztusában fejeződnek be.
  • A Sunset Resort névre keresztelt 84 lakásos társasház építése a tervek szerint halad Fonyódon. Az épület közvetlenül a Balaton partján, egy korábban üres telken, a Fürdő utca 36. szám alatt épül saját strandszakasszal. A saját strandrész mellett, saját parkolója is lesz a lakóknak.
  • Nagy megtiszteltetést jelentett számunka, mikor 2014-ben először, idén pedig hatodszor is bekerültünk a legnépszerűbb márkák közé Magyarországon és elnyertük az egyik legjelentősebb nemzetközi márkaértékelési rendszer védjegyét, a Business Superbrands címet.
  • Márciusban kilenc új autóval bővült vállalatunk gépkocsi flottája: a Volkswagen Jetta típusú járműveket a projektvezető munkakörben dolgozó munkatársaink vehették használatba. A tavasz folyamán újabb bővülés várható, melynek során új szerviz autó és teherautó érkezik a termelési folyamatok minél hatékonyabb elvégézésére.
  • Az Erbslöh német autóipari beszállító a 14 milliárd forint bővítés keretében új gyártóüzemet épít Győrben, amely így régiós termelési központjává fejlődik. Az üzem előregyártott vasbeton szerkezetének gyártását és helyszíni kivitelezését a Grabarics VasBeton munkatársai végzik, mintegy 800 millió forint értékben.