Menü
2019. 06. 14
80 vízparti lakást építünk Fonyódon
A Sunset Resort névre keresztelt 84 lakásos társasház építése a tervek szerint halad Fonyódon. Az épület közvetlenül a Balaton partján, egy korábban üres telken, a Fürdő utca 36. szám alatt épül saját strandszakasszal. A saját strandrész mellett, saját parkolója is lesz a lakóknak.
80 vízparti lakást építünk Fonyódon

A városközponthoz közeli terület szomszédságában egyszerre több építkezés is zajlik. A Sunset Resort építése során nagy mennyiségben alkalmazunk előregyártott vasbetonszerkezeteket. Ezzel a stratégiával a terhelhetőség növekedni, a kivitelezési idő pedig csökkenni fog. A személygépkocsik behajtására az utcáról két kapubehajtó is szolgál, ahonnan elérhetőek a telken belüli és az épületen belüli parkolók is.

A falak mészhomoktéglából épülnek, és mivel a Balaton partjáról van szó, szükséges az épület mélyalapozása és cölöpözése. A lakásokban úsztatott aljzaton kerámia, illetve laminált parketta burkolatok készülnek, a teraszokon pedig csúszásmentes greslap burkolat lesz. Mindezek mellett az épületben egy 13 és egy 8 személyes lift is épül.

80 vízparti lakást építünk Fonyódon
80 vízparti lakást építünk Fonyódon
80 vízparti lakást építünk Fonyódon
80 vízparti lakást építünk Fonyódon
  • A kivitelezésben a hatékonyság, a gyors és minőségi munka szinte mindig az elsődleges szempontok között szerepelnek, ezek megvalósításához az előregyártott betonelemek a legjobb megoldások közé tartoznak.
  • A Grabarics és az Aktuál Bau közös kivitelezésében elkezdődött az ötcsillagos Grand Hotel Tokaj kivitelezése, amely 100 szobával épül meg összesen 9000 négyzetméteren.
  • A lakótömbök a Grabarics Development fejlesztőcég beruházásában, a Grabarics Kft. kivitelezésével készülnek. Az előregyártott vasbeton elemeket a Grabarics Vasbeton gyártja a cégcsoport hevesi vasbeton előregyártó üzemében, a helyszíni daruzás saját tulajdonú SAEZ toronydarukkal történik, melyeknek egyúttal a Grabarics Kft. kizárólagos hazai disztribútora.
  • A szegedi Etelka sori uszoda előregyártott vasbeton szerkezeteit a Grabarics Vasbeton gyártja hevesi üzemében, az elemek helyszíni szerelését szintén a GVB végzi. Már a lelátó szerkezete készül, és a medencetestek is láthatóak az uszodában. Kialakításra került- a bemelegítő, a meleg vizes, valamint a lazulómedence. A kismedencetér feletti rész pedig már fedett is: a 34 speciálisan gyártott, 22 méter hosszú, körülbelül 20 tonna súlyú vasbeton átemelőket speciális kamionnal szállítottuk a helyszínre.
  • Az egészségügyi intézmény udvarán 2019 májusa és októbere között a Budapesti Történeti Múzeum régészei folytattak ásatást több mint 2400 négyzetméteren, amelynek során több ezer, a főváros történetének kétezer éves emlékei kerültek elő, így komoly kultúrtörténeti feltárásra is lehetőséget adott a kórház építése