Menü
2019. 02. 07
2021-re készül el a Budai Irgalmasrendi Kórház
Mérföldkőhöz érkezett a Budai Irgalmasrendi Kórház komplex fejlesztése, miután a beruházás második ütemének kiviteli terve a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetője, Kozma Imre atya által elfogadásra került. A beruházás folyamán a Frankel Leó út 17-19. szám alatti kórház felújítása, valamint egy új központi épület megépítése valósul meg 2021 év végéig. A 17,7 milliárdos beruházás kivitelezési jogát nyílt közbeszerzési eljárás során a Grabarics Építőipari Kft. nyerte el.
2021-re készül el a Budai Irgalmasrendi Kórház

 

A beruházás első üteme – melynek kivitelezője szintén a Grabarics Kft. - az Irgalmasrend saját beruházásaként valósul meg, míg az új, a történelmi épület és az udvaron épülő szárny teljes, 17,7 milliárdos költségvetéséből mintegy 13 milliárdot az állam ad a kórház fejlesztéséhez.

 

A 2. ütem során épülő régi, műemléki kórházépület kivitelezésének sajátossága, hogy az építkezés alatt végig biztosítani kell az intézmény folyamatos és zökkenőmentes működését, illetve a gyógyító munkához szükséges nyugalmat és környezeti feltételeket úgy, hogy a falaktól néha csak néhány méterre zajlanak a munkálatok.

 

Az beruházás mindkét ütemének generáltervezője a Kramer, Kiss és Társaik Építészeti és Generáltervező Kft, akik a védett műemlék és világörökségi helyszín, illetve a gyönyörű környezeti adottságok között igyekeztek a betegek mielőbbi gyógyulását, a gyógyítást végző és segítő dolgozók munkáját megkönnyítő téralakítású épületegyüttest tervezni a Betegápoló Irgalmasrend szellemében.

2021-re készül el a Budai Irgalmasrendi Kórház
2021-re készül el a Budai Irgalmasrendi Kórház
  • Elkészült Európa egyik legmodernebb hírközléstechnikai komplexuma, ami a Narnia-regényfolyam varázslatos világára hasonlít – mondta Koltay András, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke a szervezet mérésügyi épületkomplexumának átadóján.
  • Nagyszabású létesítménnyel gazdagodott Szeged 2021 decemberében, amikor átadták a Szegedi Multifunkcionális Kézilabdacsarnokot (más nevén a PICK Arénát). ). A sportközpont komplett előregyártott szerkezetének gyártmány tervezését, az elemek gyártását és helyszíni szerelését a Grabarics Vasbeton végezte.
  • A Grabarics Development előkészítés alatt lévő projektje egy a Budapest II. kerület Pasaréten, a Kapy utca 16. szám alatti ingatlanon fog megvalósulni egy 5 lakásos társasház formájában. Jelenleg az előtervezési munkák folynak.
  • A Grabarics Dekorbeton létrehozását a Grabarics Kft. által kivitelezett munkák során felmerülő és a növekvő külső igények is indokolták. Új dekorbeton üzemünklétrehozásával egy régi álmunk vált valóra, mellyel további lépést tettünk a dekorbetonban rejlő lehetőségek jobb kiaknázása felé.
  • Egy 30 éves cég történetében szép számmal vannak nyugállományú munkatársak is, akik egykor maguk is szerves részei voltak a Grabaricsos mindennapoknak.