Mecenatúra

Cégünk által támogatott intézmények és társadalmi szervezetek:

2016-12-16

Kutyaeledellel és egyéb eszközökkel támogattuk a Váciki Cerberus paksi állatmenhely lakóit

December második felében juttattuk el a Paksi menhelyre az adományokat. Közel 200 kg kutyaeledellel, rengeteg ágyneművel, takaróval, tálakkal és két bála szalmával sikerült a menhely vezetőjét és 340 védencét megörvendeztetnünk.

A telep borzasztó állapotának ellenére látszik a kutyusokon, hogy szeretetben, a lehetőségek képest maximális törődésben élhetik ott életük ezen nehéz szakaszát.

Reméljük, tavasszal folytatni tudjuk az összefogást.

Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy ennyi remek, segíteni akaró emberrel dolgozhatunk együtt. Minden kedves kollegának köszönet a rengeteg segítségért!

 

2016-11-26

Pecsét István gyógykezelése

Minden dunaújvárosi illetőségű, helyi lakosokat foglalkoztató vállalat számára fontos kell legyen, hogy az általuk teremtett munkahelyeken és a befizetett helyi adón túl is részesei legyenek a város életének, és ha szükséges, támogassák az arra szoruló dunaújvárosi emberek életének megmentését. Vállalatunk eddig is, ezután is készségesen vállal ebben partnerséget.

Él egy fiatalember Dunaújvárosban, aki diplomás bányamérnök, és akinek alázatánál talán csak hite nagyobb. 2016 év eleje óta tart a gyűjtőakció Dunaújvárosban Pecsét István életéért.

Mérhetetlen tiszteletet érdemel a számolhatatlanul sok támogató, legyenek ők néhány száz vagy egy-két ezer forintot felajánló, maguk sem jómódban élő emberek, akik jószívvel segítettek. A város történetében most először történt meg az, hogy a város összes polgára, intézménye, vállalkozói, önkormányzata összefogott, és személyes példamutatással jártak elő.

István 28 éves, 15 éves kora óta Chron-beteg. 2014 novemberében májtranszplantáción esett át. Ezt követően, a szövettani vizsgálatból kiderült, hogy a májrák legagresszívebb formája, epeúti rák  támadta meg a szervezetét, mely áttétes lett a nyirokcsomó rendszerre is. 

Hazánkban az Onkológiai központok az efféle ritka és komplex betegségek kezelésére nincsenek felkészülve, ezért egyetlen reménye maradt, a nemzetközileg elismert FUDA Tumorközpont (Amerikai Egyesült Államok által akkreditált kórház, a Michigan-i Onkológiai Intézet testvérkórháza) Kínában.

2016 első hónapjaiban rendkívüli összefogás vette kezdetét, közel tíz és félmillió forint gyűlt össze három hónap alatt. A dunaújvárosi emberek összefogtak egy másik gyógyulásáért. Lehetetlen a támogatói kört teljes egészében felsorolni. Az ügy mellé állt Cserna Gábor polgármester, dr. Dorkota Lajos Fejér megye és Dunaújváros díszpolgára, gyakorlatilag az összes helyi médium, kulturális intézmények rendezvényeikkel, a Bartók Színház, az MMK, a Dunaújvárosi Egyetem, a Miskolci Egyetem. Sok-sok magánszemélytől, egyesülettől, közösségtől, civil szervezettől érkezett segítség, a kézilabdás lányoktól a labdarúgókig.

István életmentő kezeléssorozata június 12-én vette kezdetét Kínában. Az előre tervezett beavatkozásokat azóta elvégezték a FUDA Központban, szervezete a kezelésekre jól reagált. Történetét alábbiakban követhetik nyomon.

https://grabarics.hu/kepek/pecset_istvan_gyogyul.pdf

https://grabarics.hu/kepek/ujabb%20osszefogas.pdf

https://grabarics.hu/kepek/jotekonysagi%20est.pdf

https://grabarics.hu/kepek/rajzpalyazat.pdf

 

Dunaújvárosi Kistérségi Turisztikai Nonprofit Kft.

2015-08-20

Dunaújváros Megyei Jogú Város a hagyományokhoz híven minden évben megrendezi augusztus 20-i városi ünnepségét. Az "Augusztális 2015" rendezvény szervezője a Dunaújvárosi Kistérségi Turisztikai Non-Profit Kft. volt. A programsorozat sikeres megrendezését vállalatunk villamos hálózat kiépítésével támogatta. A rendezvény igen nagy népszerűségnek örvend a városban és vonzáskörzetében, örülünk, hogy sikeréhez Vállalatunk is hozzájárulhatott. Bízunk benne, hogy Dunaújváros Megyei Jogú Váro Önkormányzatával további sikeres együttműködésben lesz részünk.

2014-05-27

2014-ben a Dunaújvárosi Kistérségi Turisztikai Közhasznú Non-Profit Kft. szervezte a Parázs-Varázs/Családi Hétvége 2014 rendezvényt, melynek megbízója a Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata volt. Vállalatunk a rendezvényt villamos hálózat kiépítésével és kalocsa szekrények kitelepítésével támogatta.

2014-08-30

Dunaújváros Megyei Jogú Város a hagyományokhoz híven minden évben megrendezi augusztus 20-i városi ünnepségét. Az "Augusztális 2014" rendezvény szervezője a Dunaújvárosi Kistérségi Turisztikai Non-Profit Kft. volt. A programsorozat sikeres megrendezését vállalatunk villamos hálózat kiépítésével és kalocsa szekrények kitelepítésével támogatta.

2014-09-30

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata a Dunaújváros Kistérségi Turisztikai Non-Profit Kft- bízta meg 2014. szeptember 27-én megrendezésre került Városháza Téravató/Térátadó Ünnepséégének, valamint az "Itthon vagy! Magyarország, Szeretlek" rendezvények megszervezésével és bonyolításával. Vállalalatunk a programsorozatot villamos hálózat kiépítésével és kalocsa szekrények kitelepítésével támogatta.

2014-12-06

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata megbízásából a Dunaújváros Kistérségi Turisztikai Nonprofit Kft. szervezte meg az "Adventi Forgatag 2014" és "BÚÉK 2015" rendezvények megszervezésével és bonyolításával. Vállalatunk a programokat villamos hálózat kiépítésével és kalocsa szekrények helyszínre való kitelepítésével támogatta.

 
Szent Pantaleon Kórház - Rendelőintézet Dunaújváros

2014 tavaszán a  Szent Pantaleon Kórház adománygyűjtéssel kereste meg a területén működő önkormányzatokat, nagyvállalatokat, vállalkozásokat és a lakosságot, abból a célból, hogy elavult CT készüléke helyett új berendezést vásárolhasson.

A Grabarics Építőipari Kft. 500.000 forinttal járult hozzá a vásárláshoz szükséges induló összeg előteremtéséhez.

A kórház vonzáskörzete jelentős, területi ellátási kötelezettsége keretében 140 000 emberről gondoskodik. A működéshez szükséges OEP finanszírozás azonban a napi működést is nehézkehesen fedezi és nem fordítható ilyen nagyságrendű beruházásra.

 
Ússz, hogy Utolérjenek! Közhasznú Egyesület

Az Ússz, Hogy Utolérjenek! Közhasznú Egyesület idén nyolcadszor rendezte meg maratoni úszógáláját. A 2014. október 24-én rajtolt versenyen az ország minden tájáról nevezett 15 csapat több száz résztvevője tempózott a Fabó Éva Sportuszodában. A rendezvény tavaly óta a magyar rekordot is tartja a maraton csoportos úszóváltó kategóriában.

Idén a Grabarics Építőipari Kft. is a támogatók sorába állt. A szervezők az indulók által megtett minden egyes hossz után egy-egy forintot ajánlottak fel a Jószolgálati Otthon és a Móra Ferenc Általános Iskola részére, melyet vállalatunk hosszonként 5 forinttal toldott meg. A mezőny idén összesen nem kevesebb, mint 25 536 hosszt teljesített.

 
Mezőföld Természetfotó Egyesület

www.grabarics.hu/hirek/termeszet_ahogy_meg_nem_lattuk


Jáky József Műszaki Szakközépiskola Székesfehérvár

 
Hild József Szakközépiskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Kollégium Dunaújváros

 
Széchenyi István Iskolafejlesztési Alapítvány

 
Havranek József Tűzvédelmi Alapítvány

 

Erdély Művészetéért Alapítvány

 
A Baleseti Ellátásért Alapítvány

www.grabarics.hu/admin/kepek/file/dh_szentkorhaz.pdf


Hercegkúti Római Katolikus Egyházközség

 
Dunaújvárosi Római Katolikus Egyházközség

Segítettünk felújítani az Óvárosi Szentháromság Templom lépcsőjét Dunaújvárosban

2014-10-10

A Magyar úti Szentháromság plébániatemplom lépcsője és terasza az évek során nagyon rossz állapotba került, a templomhoz vezető feljáró balesetveszélyessé vált. A Római Katolikus Egyháznak nem volt forrása a felújításra, ezért a lakosság a területhez tartozó 10-es választókörzet képviselője, Hingyi László segítségét kérte, aki a felújítás elvégzésre vonatkozó támogatói felkéréssel kereste meg a Grabarics Építőipari Kft-t. Cégünk az ügy mellé állva vállalta a 2 lépcsősor és a templom előtti terasz teljes felújítását, térkövezését.  A felújítási munkákkal alig egy hét leforgása alatt, október elejére készültünk el.

A Szentháromság-templom 1864-ben épült a neoromán, háromhajós templom. 27 méter magas tornyában 3 harang található. Legnagyobbja 377 kilogramm tömegű és b1 hangon szól.

 A felújításra váró lépcsősorok