Menü
2018. 10. 29
Újpalotától Ferencvárosig – saját ingatlanfejlesztések
A Grabarics Építőipari Kft. már a 2000-es évektől fejlesztőként is jelen van az építőipari szegmensben. A profiltisztítás igényének és napjaink hatalmas fejlesztési hullámának egyaránt megfelelve a cég a közelmúltban Grabarics Development Kft. néven külön társaságba szervezte ez irányú tevékenységét. Eközben az újpalotai Hubay Jenő téren és a Duna-parton, a Lechner Ödön fasorban is hamarosan kinőnek a földből a cég saját fejlesztésű lakóépületei.
Újpalotától Ferencvárosig – saját ingatlanfejlesztések

 

A két projekt jellege, épített környezete és célcsoportja nagyon különböző. A XV. kerületi Hubay Jenő tér egy kisvárosias területen, egy park és egy játszótér közelében terül el, gyakorlatilag a kerület újonnan formálódó központjában, nem messze az önkormányzat épületétől.

A pályázati úton elnyert telken jelenleg egy bontásra váró, egykori ipari ingatlan található, helyére pedig a tervek szerint egy 64 lakásos, kifejezetten fiataloknak és kisgyermekes családoknak szánt épületegyüttes kerül. A földszinti lakások úgy készülnek el, hogy használatuk mozgáskorlátozottak számára is komfortos legyen. A 30-75 m2-es, 1, 2 vagy 3 hálószobás lakásokat a földszinten saját kertrésszel, az emeleten erkéllyel, a tetőszinten terasszal alakítjuk ki, miközben az épület tömegarányai is eltérnek a szokásostól, elrendezése kifejezetten a térérzetet szolgálja, levegős hatást kelt.

Egészen más elvek alapján készül a vállalat másik saját fejlesztése, a Lechner Ödön fasor 5 szám alatti területre tervezett River Resort. A Nemzeti Színház közelében lévő, kifejezetten exkluzív építési telek a közvetlen környék és a IX. kerületi Duna-part utolsó beépítetlen területe. Környezetében a Művészetek Palotája, prominens irodaházak és elegáns lakóingatlanok kaptak helyet, míg egy magánkórházat és egy újabb irodaházat még nem adtak át. Ebbe az épített és természeti környezetbe kell illeszkednie tehát az új, 78 lakásos, kilencemeletes társasháznak, amely 80-120 m2-es lakásokat kínál majd. Az teraszos, luxus kialakítású, nagy üvegfelületű ingatlanok mindegyike dunai panorámát élvezhet majd.

 

Újpalotától Ferencvárosig – saját ingatlanfejlesztések
Újpalotától Ferencvárosig – saját ingatlanfejlesztések
Újpalotától Ferencvárosig – saját ingatlanfejlesztések
Újpalotától Ferencvárosig – saját ingatlanfejlesztések
Újpalotától Ferencvárosig – saját ingatlanfejlesztések
  • Németországi fióktelepünk műszaki csapata 2017 januárjában kezdte meg a K2 projekt kivitelezését Radolfzellben. A megbízó a projektet a Himalája csúcsa után „K2”-nek keresztelte el, és már a szimbolikus első kapavágásnál óriási igényekről, magasra tett mércéről, kimagasló követelményekről beszélt.
  • A Grabarics Építőipari Kft. már a 2000-es évektől fejlesztőként is jelen van az építőipari szegmensben. A profiltisztítás igényének és napjaink hatalmas fejlesztési hullámának egyaránt megfelelve a cég a közelmúltban Grabarics Development Kft. néven külön társaságba szervezte ez irányú tevékenységét. Eközben az újpalotai Hubay Jenő téren és a Duna-parton, a Lechner Ödön fasorban is hamarosan kinőnek a földből a cég saját fejlesztésű lakóépületei.
  • 1993, az alapítás óta több mint 210 projekt, 700.000-nél is több beépített négyzetméter, online garanciarendszer, új üzletágak: ingatlanfejlesztés, toronydaru értékesítés, előregyártó üzem - csak néhány adat, illetve eredmény, ami a Grabarics Építőipari Kft. elmúlt 25 évét fémjelzi.
  • A Grabarics Development Kft. a 25 éves generálkivitelezői gyakorlattal rendelkező Grabarics cégcsoport új tagjaként jött létre azzal a céllal, hogy az ingatlanfejlesztés különböző területein, sikeres projekteket valósítson meg.
  • Két ütemben, jelentős ráfordításokkal újul meg és bővül a Budai Irgalmasrendi Kórház (BIK).