Menü
2010. 05. 20
Megnyitott a PÉCS CORSO HOTEL****
A négycsillagos szálloda május 10.-én fogadta első vendégeit 1,6 milliárd forintból felépült Pécs legújabb szállodája, a Pécs Corso Hotel**** mely május 10.-én fogadta első vendégeit.
Megnyitott a PÉCS CORSO HOTEL****


A négycsillagos szálloda május 10.-én fogadta első vendégeit
1,6 milliárd forintból felépült Pécs legújabb szállodája, a Pécs Corso Hotel**** mely május 10.-én fogadta első vendégeit.

A 4536 m2 +1100 m2 alapterületű, 6 szintes, 81 szobás - teljes mértékben nemdohányzó - szálloda, valamint az alatta elhelyezkedő mélygarázs generálkivitelezését a Grabarics Építőipari Kft. végezte.

A cég vállalása a gépészeti- és elektromos szerelést, valamint a közművek megvalósítását is tartalmazta. A Hotel háromféle szobatípussal (classic, trend és mediterrán), különleges hangulatú berendezéssel várja vendégeit. a hotelben helyet kapott négy saroklakosztály, valamint további két - hatalmas terasszal és nagyszerű kilátással - rendelkező lakosztály. az épületben négy, mozgássérültek igényeit és kényelmét kielégítő - egyedi stílusban kialakított - szoba is helyet kapott, mindhárom szopatípusban.

A Grabarics Kft. a Hotel építésére való megbízást a hasonló nagyságú ingatlanprojektek tervezése és lebonyolítása során szerzett sokéves tapasztalatára való tekintettel nyerte

  • A Grabarics Építőipari Kft. vasbeton előregyártó üzeme, a Grabarics Vasbeton nyerte el a szegedi PICK Aréna Szeged multifunkcionális sportközpont komplett előregyártott szerkezetének gyártását és helyszíni szerelését. A 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságra épülő, teljeskörűen akadálymentesített aréna 8300 nézőt befogadására lesz alkalmas, ahol nemcsak sportrendezvényeket rendezhetnek, hanem tökéletes helyszíne lesz koncerteknek, kiállításoknak.
  • Ütemterv szerint haladnak a Balaton egyik legnagyobb ingatlanfejlesztésének, a karibi beach stílusú BalaLand Residence 112 lakásból álló luxus apartmanház építési munkái.
  • Gödöllő több mint 30 ezer lakójának régóta vágya és igénye egy korszerű és megfelelő befogadóképességű uszoda. Ez már 2012 táján is megfogalmazódott, de az eltelt évek alatt a társadalmi igényt a Szent István Egyetem bővülése és a kötelező úszásoktatás bevezetése egyaránt erősítette. Végül hosszú előzmények után a tényleges kivitelezés a munkagödörrel és a terület elhatárolással 2018-ban indult, mára pedig zökkenőmentesen, látványos ütemben halad.
  • Elkészült a Budai Irgalmasrendi Kórház első üteme, melynek keretében új épületszárnnyal bővült a kórház. Az építés időszaka alatt mindvégig működött a régi épületben az összes fekvőbetegosztály, a járóbeteg szakrendelésekkel együtt.
  • A Grabarics Építőipari Kft. nyílt közbeszerzési eljárás keretében elnyerte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság „EMC mérőlabor és szerverközpont építése” projekt kivitelezési jogát. Az új épületszárny - egy többfunkciós műszaki létesítmény - nagyszabású bontási és építési munkálatai május végén indulnak az NMHH Visegrádi utcai telephelyén