Hírek


Indul a Betegápoló Irgalmasrend budapesti kórházépületének korszerűsítése és új épületszárnyának építése

<<< Vissza
 
2017.10.11

2017. 10. 09-én aláírásra került a Budai Irgalmasrendi Kórház és a Grabarics Építőipari Kft. között a Betegápoló Irgalmasrend budapesti, jelenleg is működő Frankel Leó úti egységének bővítésére vonatkozó vállalkozói szerződés.

A vállalkozási szerződés szerinti építési feladat a meglévő műemléki épület meglévő déli homlokzatának és az Üstökös utca között a Vidra utcai épület megépítése. A Vidra utcai szárnyat a meglévő műemléki főépülettel hídszerű folyosó fogja összekötni az 1. emeleti szinten.

A Budai Irgalmasrendi Kórház átalakítási és bővítési munkáinak Megrendelője a Betegápoló Irgalmasrend, generáltervezője a Kramer, Kiss és Társaik Építészeti és Generáltervező Kft. A műszaki ellenőri feladatokat a TOKÉP-TGyP Kft. képviseletében Tóth György látja el.

A Kormány a Betegápoló Irgalmasrend egyes projektjeinek finanszírozásához szükséges intézkedésekről szóló 1231/2016. (V.12.) Korm. határozatával elismeri és támogatja a rend épületeinek felújítását, és a 211/2016. (VII.21.) Korm. rendelettel a Betegápoló Irgalmasrend épületeinek felújítását célzó beruházásokkal összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította.

A Betegápoló Irgalmasrend Magyarországi Vezetője P. Kozma Imre OH és a Grabarics Építőipari Kft. vezetője a szerződés aláírásakor:

A Budai Irgalmasrendi Kórház átalakításának és bővítésének látványtervei: