Menü
2013. 11. 08
Dunaújváros - Városháza tér és környéke revitalizáció
2013 szeptemberében 1,8 milliárd forintos Uniós támogatással kezdődött meg Dunaújváros Városháza terének felújítása.
Dunaújváros - Városháza tér és környéke revitalizáció

2013 szeptemberében 1,8 milliárd forintos Uniós támogatással kezdődött meg Dunaújváros Városháza terének felújítása.A kivitelezési munkálatokat három cégből álló konzorcium nyerte el: a dunaújvárosi Grabarics Építőipari Kft., a Swietelsky Magyarország Kft., valamint a Vemévszer Építő- és Szerelőipari Kft.
2013 szeptemberében 1,8 milliárd forintos Uniós támogatással kezdődött meg Dunaújváros Városháza terének felújítása. A projekt keretében egy igazi városközponttal gazdagodik a város, valamint új közösségi terek jönnek létre. Az átalakítás során az önkormányzat főépülete előtti parkolók megszűnnek, de a körforgalomnál mindegyik kijáratánál,  és a tízemeletes házak mellett, továbbá a játszótérnél újakat alakítanak ki. Közel 300   parkoló hely lesz,  80-nal több, mint jelenleg. Az építkezés idejére az önkormányzat ideiglenes parkolókat fog kijelölni a Duna-parton.
 
Szeptember végén a terület alatt futó közművek kiváltásával nekifogtak a szakemberek a Városháza tér és a sétány kialakításának,  melyek közül a legsürgetőbb a leendő sétány alatt húzódó távhővezeték, hiszen ennek a fűtési szezon megkezdéséig el kell készülnie.
Október folyamán megkezdődött – és várhatóan az év végéig meg is valósul – az eddig Anyakönyvi Hivatalként működő Október 23. téri épület részleges elbontása és a megmaradó épületrész Kormányablakká történő átalakítása.
Szintén október folyamán indult el a Polgármesteri Hivatal „C” szárnyának átalakítása, felújítása is. A kiviteli tervek alapján a teljes modernizálást követően 2014 áprilisában tud végleges helyére költözni az Anyakönyvi Hivatal.
Október közepétől a leendő parkolók, a játszótér és a sportpálya területén földmunkák kezdődtek. A játszótéri kiszolgáló épület kivitelezése 2014 januárjában startol majd.
A jövő évre tolódik, és májusig folyamatosan zajlik a terület tér és útburkolatainak elkészítése, az „utcabútorok- berendezések” kihelyezése, valamint a parkosítás.

A kivitelezés 2013. szeptember 15-én kezdődött el és bár természetesen az időjárás függvényében a munkák ütemezése átalakulhat, az előzetes tervek szerint minden elem elkészül 2014. május végéig.

Dunaújváros - Városháza tér és környéke revitalizáció
  • Elkészült Európa egyik legmodernebb hírközléstechnikai komplexuma, ami a Narnia-regényfolyam varázslatos világára hasonlít – mondta Koltay András, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke a szervezet mérésügyi épületkomplexumának átadóján.
  • Nagyszabású létesítménnyel gazdagodott Szeged 2021 decemberében, amikor átadták a Szegedi Multifunkcionális Kézilabdacsarnokot (más nevén a PICK Arénát). ). A sportközpont komplett előregyártott szerkezetének gyártmány tervezését, az elemek gyártását és helyszíni szerelését a Grabarics Vasbeton végezte.
  • A Grabarics Development előkészítés alatt lévő projektje egy a Budapest II. kerület Pasaréten, a Kapy utca 16. szám alatti ingatlanon fog megvalósulni egy 5 lakásos társasház formájában. Jelenleg az előtervezési munkák folynak.
  • A Grabarics Dekorbeton létrehozását a Grabarics Kft. által kivitelezett munkák során felmerülő és a növekvő külső igények is indokolták. Új dekorbeton üzemünklétrehozásával egy régi álmunk vált valóra, mellyel további lépést tettünk a dekorbetonban rejlő lehetőségek jobb kiaknázása felé.
  • Egy 30 éves cég történetében szép számmal vannak nyugállományú munkatársak is, akik egykor maguk is szerves részei voltak a Grabaricsos mindennapoknak.