Hírek


Az év legnagyobb volumenű zöldmezős beruházása elismerést kapta a Thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft

<<< Vissza
 
2018.02.22

Átadták az Év Befektetője díjakat, a Nemzeti Befektetési Ügynökség elismeréseit nyolc vállalat kapta meg a 2017-ben megvalósított kiemelkedő fejlesztésért.

A német konszern budapesti fejlesztőközpontja és győri futóműgyára után 2018-ban két újabb egységében is megindulhat a termelés: Jászfényszarun kormányrendszerek és hengerfejekbe integrált vezérműtengelyek, míg Debrecenben rugók és stabilizátorok készülnek majd. Mindkét létesítmény a Grabarics Kft. kivitelezésében került megépítésre.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a díjátadó gálán kiemelte, hogy 2017-ben a magyar gazdaság minden külgazdasági rekordot megdöntött a 2015-ben és a 2016-ban elért ugyancsak rekordteljesítmény után. 

A külgazdasági miniszter hangsúlyozta, a befektetés-ösztönző rendszeren keresztül minden idők legtöbb beruházása érkezett Magyarországra 2017-ben, tavaly a HIPA közreműködésével 96 beruházás révén 3,5 milliárd eurót hoztak a befektetők Magyarországra, amely több mint 17 ezer munkahelyet jelent. A miniszter kitért arra, hogy a tavalyi 96 beruházásból 36 befektetés az autóiparba érkezett.

forrás: civishirek.hu

képek forrása: saját