Menü
2019. 09. 20
Az első szárnypróbálgatások
Fontos számunkra, hogy minél több egyetemi és főiskolai hallgató kóstolhasson bele a szakmába nálunk, ezzel is támogatva az építőipari szakemberek hazai képzését. Nem titkolt szándékunk emellett, hogy a legrátermettebbek a jövőben is nálunk és velünk képzeljék el jövőjüket, de legalabbis az egyetem elvégzése után a Grabarics Kft. ott legyen a látókörükben.
Az első szárnypróbálgatások

A nyár folyamán vállalatunknál gyakornokoskodó fiatalok pozitívan nyilatkoztak az itt eltöltött időszakról. A gyakornoki idő leteltével, többek között arról is érdeklődtünk náluk, miért éppen a Grabarics Kft.-re esett a választásuk, amikor egyikük, a legnagyobb meglepetésünkre azzal kezdte: „az Ybl szakmai napon hozott a cég magával Monitor újságokat is, belelapoztam, és volt benne egy cikk a korábbi gyakornokokról. Tetszett, amiket mondtak, ráadásul volt köztük lány is, úgyhogy úgy gondoltam, ha neki ennyire bejött a dolog, akkor biztos nekem is jó helyem lesz itt.”

Gyakornokaik többségének figyelme persze a „papírformának” megfelelő módokon szegeződött a cégre: egyetemi szakmai napon, egy-egy kurzus keretében szervezett építkezés-bejáráson, vagy a hazai építőipari cégeket böngészve, szimpátia alapon. Igaz, akadt, akinek az utcán sétálva, az egyes projektjek helyszínén kihelyezett molinó vagy a mellette elsuhanó felmatricázott céges autó ültette a bogarat a fülébe. Akárhogy is, örülünk, hogy velünk voltak, és reméljük, hogy a következő sorok ismét segítenek meggyőzni néhány leendő gyakornokot a jövő nyárra nézve!

Szerencsére gyakornoki programunk nemcsak számunkra kedves, de a visszajelzések alapján a résztvevő fiataloknál is célt ért. Ezt éppen az egyik gyakornok fogalmazta meg talán a legjobban: „teljesen más élőben látni mindent, mint csak terveken. Az egyetemen is nézünk videókat, de azt össze sem lehet hasonlítani azzal, amikor a saját szemünkkel látunk például szórófejes vakolást, vagy azt, hogyan rögzítik lángolvasztásos technológiával a bitumenes szigetelőlemezeket.”

Fontos kiemelni, hogy nemcsak a Grabarics Kft. szerzett a fiataloknál „jó pontokat”, de az itt töltött hetek gyakornokainkat általában a pályaválasztásukban is megerősítették. A Grabarics Kft-nél továbbra is tárt karokkal, sok-sok odafigyeléssel, testhezálló feladatokkal és jó csapattal várjuk a gyakornokokat!

  • Az eddig csak látványterveken létező új, Szathmáry Zsolt és Kiss Zsolt István tervezte épülettömb homlokzatának Frankel Leó úti, illetve Vidra utcai része már alakot öltött.
  • Mindenek előtt, nagyon Boldog Új Évet kívánunk Mindenkinek! Ezúton szeretnénk újra megköszönni Partnereink és Kollégáink kitüntető bizalmát, igyekszünk megszolgálni továbbra is a felénk tanúsított pozitívumokat és természetesen igyekszünk megfelelni a 2020-as év kihívásainak is! Szinte minden évet úgy zárunk, hogy sok izgalmas dolog történt velünk és egy mozgalmas időszakot hagytunk hátra. Nem volt ez másképp 2019-ben sem.
  • Hevesi vasbeton előregyártó üzemünktevékenységi körében vezető szerepet tölt be az lőregyártott vasbeton szerkezeti munkák teljes körű kivitelezése. Az üzem komplett csarnokszerkezek, többszintesépületvázak, pillérek, gerendák, lépcsők, szelemenek, lábazatipanelek, támfalak, egyedi vasbeton termékek gyártásátvégzi szabadpiaci megrendelésre és saját generálkivitelezési megbízásaihoz kapcsolódóan.
  • „Fogadj örökbe egy óvodát” címmel országos mozgalom indult 2019 második felében. A halmozottan hátrányos helyzetű óvodákért induló mozgalomhoz csatlakozhat bárki, aki segíteni szeretne a mélyszegénységben élő gyermekeknek. Használt, de jó állapotú ruhákkal, játékokkal, íróeszközökkel, szappannal – bármilyen hasonló adománnyal. A Grabarics csapatával úgy gondoltuk, olyan helyen segítünk, ahol a legnagyobb szükség van ránk
  • Vállalatunk projektmegvalósítási osztálya és társosztályai közötti gördülékeny, konstruktív együttműködés biztosítása volt a fő témája annak az októberben megrendezett Grabarics workshopnak, melynek keretében közös gondolkodásra hívtuk munkatársainkat.