Menü
2019. 09. 20
Az első szárnypróbálgatások
Fontos számunkra, hogy minél több egyetemi és főiskolai hallgató kóstolhasson bele a szakmába nálunk, ezzel is támogatva az építőipari szakemberek hazai képzését. Nem titkolt szándékunk emellett, hogy a legrátermettebbek a jövőben is nálunk és velünk képzeljék el jövőjüket, de legalabbis az egyetem elvégzése után a Grabarics Kft. ott legyen a látókörükben.
Az első szárnypróbálgatások

A nyár folyamán vállalatunknál gyakornokoskodó fiatalok pozitívan nyilatkoztak az itt eltöltött időszakról. A gyakornoki idő leteltével, többek között arról is érdeklődtünk náluk, miért éppen a Grabarics Kft.-re esett a választásuk, amikor egyikük, a legnagyobb meglepetésünkre azzal kezdte: „az Ybl szakmai napon hozott a cég magával Monitor újságokat is, belelapoztam, és volt benne egy cikk a korábbi gyakornokokról. Tetszett, amiket mondtak, ráadásul volt köztük lány is, úgyhogy úgy gondoltam, ha neki ennyire bejött a dolog, akkor biztos nekem is jó helyem lesz itt.”

Gyakornokaik többségének figyelme persze a „papírformának” megfelelő módokon szegeződött a cégre: egyetemi szakmai napon, egy-egy kurzus keretében szervezett építkezés-bejáráson, vagy a hazai építőipari cégeket böngészve, szimpátia alapon. Igaz, akadt, akinek az utcán sétálva, az egyes projektjek helyszínén kihelyezett molinó vagy a mellette elsuhanó felmatricázott céges autó ültette a bogarat a fülébe. Akárhogy is, örülünk, hogy velünk voltak, és reméljük, hogy a következő sorok ismét segítenek meggyőzni néhány leendő gyakornokot a jövő nyárra nézve!

Szerencsére gyakornoki programunk nemcsak számunkra kedves, de a visszajelzések alapján a résztvevő fiataloknál is célt ért. Ezt éppen az egyik gyakornok fogalmazta meg talán a legjobban: „teljesen más élőben látni mindent, mint csak terveken. Az egyetemen is nézünk videókat, de azt össze sem lehet hasonlítani azzal, amikor a saját szemünkkel látunk például szórófejes vakolást, vagy azt, hogyan rögzítik lángolvasztásos technológiával a bitumenes szigetelőlemezeket.”

Fontos kiemelni, hogy nemcsak a Grabarics Kft. szerzett a fiataloknál „jó pontokat”, de az itt töltött hetek gyakornokainkat általában a pályaválasztásukban is megerősítették. A Grabarics Kft-nél továbbra is tárt karokkal, sok-sok odafigyeléssel, testhezálló feladatokkal és jó csapattal várjuk a gyakornokokat!

  • Az indulást követő folyamatos, majd ugrásszerű kapacitásnövekedés és a termék-struktúra bővülése jelentős szabadpiaci részvételt eredményezett. Egyre többen figyeltek fel az üzemre, mostanra figyelemreméltó megrendelői nyomás nehezedik ránk.
  • Hamarosan eléri legmagasabb pontját a Grabarics Kft. által kivitelezett négy csillagos Superior Hotel. A beruházás a főváros VI. kerületében az Eötvös utca 12-es szám alatt épül, több mint 2 milliárd forint külföldi tőke befektetéséből.A szerkezetépítési munkálatok 2018. júniusában kezdődtek és a tervek szerint 2019 augusztusában fejeződnek be.
  • A Sunset Resort névre keresztelt 84 lakásos társasház építése a tervek szerint halad Fonyódon. Az épület közvetlenül a Balaton partján, egy korábban üres telken, a Fürdő utca 36. szám alatt épül saját strandszakasszal. A saját strandrész mellett, saját parkolója is lesz a lakóknak.
  • Nagy megtiszteltetést jelentett számunka, mikor 2014-ben először, idén pedig hatodszor is bekerültünk a legnépszerűbb márkák közé Magyarországon és elnyertük az egyik legjelentősebb nemzetközi márkaértékelési rendszer védjegyét, a Business Superbrands címet.
  • Márciusban kilenc új autóval bővült vállalatunk gépkocsi flottája: a Volkswagen Jetta típusú járműveket a projektvezető munkakörben dolgozó munkatársaink vehették használatba. A tavasz folyamán újabb bővülés várható, melynek során új szerviz autó és teherautó érkezik a termelési folyamatok minél hatékonyabb elvégézésére.